Белмекен - ски писти и условия

карта на Белмекен

Ако сте от хората, които не обичат претъпканите курорти и не могат да си починат пълноценно, когато около тях има навалица от хора, то планинският комплекс Белмекен е чудесно решение за вас.

Белмекен ще ви предостави тишината и спокойствието за които жадувате цяла година и ще ви подари прекрасни дни по време на зимната ви почивка. Тук няма да бъдете лишени от всякакви съвременни удобства и ще имате прекрасния шанс да практикувате любимите си зимни спортове.

С името Белмекен се именуват няколко обекта в Рила – връх, хижа, язовир и спортна база. Ние ще ви запознаем със спортната база и отличните условия, които ви предостави да изживеете незабравими мигове в планината, сред приказна природа и свеж въздух.

Националната спортна база „Белмекен“ отстои на 140 км. югоизточно от София и се извисява на 2050 м. надморска височина. Това място привлича както любителите на спорта и на красивата природа, така и семейства с деца, които търсят спокойно кътче за отдих.

От 1967 до 1988 година в комплекса са се подготвяли основно български и немски спортисти от бившата ГДР за различни видове спорт. Днес в Белмекен има перфектни условия за съвременна подготовка на спортистите. Има изградена зала за борба, за бокс, тежка атлетика, лекоатлетическа писта, фитнес-център и т.н.

Освен това разполага с модерна и добре поддържана ски писта, която е подходяща и за начинаещи и за напреднали. От базата можете да си наемете необходимата екипировка за ски и да се възползвате от помощта на професионален ски инструктор.

В близост до спортния комплекс е разположен и живописният язовир Белмекен. Водите му са кристално чисти и бистри, а високите хълмове покрити с буйна зелена растителност по чудесен начин се съчетават със сините води на язовира. Районът е изключително подходящ за разходки и пикници сред природата.

В селцето Сестримо интерес представлява параклисът Света Петка, който е разположен в скалиста местност над селището. Макар че храмът се намира на високо и доста опасно място, хората и до днес продължават да го посещават.

Подарете си релаксираща почивка в планината, а избирайки комплекса Белмекен определено няма да съжалявате!

Вижте коментари за Белмекен
забележителности в региона изпрати на приятел принтирай

Хотели в близост

вила Радуил
вила Радуил
на 19.9 км от Белмекен
Цена на човек: 15 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж
профил
почивната станция Боровец–НАП
почивната станция Боровец–НАП
на 24.7 км от Белмекен
Цена на човек: 22 - 22 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, фитнес, паркинг
виж
профил
хотел Иглика Палас
хотел Иглика Палас
на 24.8 км от Белмекен
виж
профил
клуб хотел Янакиев
клуб хотел Янакиев
на 25.1 км от Белмекен
Цена на човек: 26 - 190 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, вечеря, ползване на басейн, безплатен паркинг
виж
профил
хотел Рила
хотел Рила
на 25.1 км от Белмекен
Цена на човек: 37 - 220 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, ползване на басейн, джакузи, паркинг
виж
профил
виж още хотели

Коментари за Белмекен

Забележителности в близост

връх Мусала
област София
Национален парк Рила
област София
предложи забележителност
Харесай нашата страница във Фейсбук и следи най-добрите актуални оферти на хотелите.