Узана, Габрово - ски писти и условия

карта на Узана, Габрово

Местността Узана е истинско предизвикателство за всеки любител на зимните спортове. Курортът, разположен в подножието на връх Исполин, в полите на Централен Балкан предлага невероятни условия за практикуване на зимен туризъм. Узана се слави като най-голямата билкова поляна в България, която е заобиколена от всичките си страни с вековни гори и разкошни пейзажи. В района около местността Узана се срещат растителни видове, които за застрашени от изчезване и са вписани в Червената книга.

Планинският курорт отстои на 22 км. от град Габрово и се счита, че там се намира географският център на България. Узана ще ви привлече със своята неподправена красота и естествен чар, които в комбинация с отлично изградената курортна база са притегателна точка за туристи от цялата страна.

Планинското селище се извисява на около 1300 метра надморска височина и може да се види част от уникалната флора и фауна на Стара планина. Тук има всички необходими предпоставки за развитието на туризъм през цялата година. Зимата може да се практикуват различни ски дисциплини, а лятото е чудесното време за дълги преходи и разходки из туристически маршрути на планината.

В курорта има изградени писти за напреднали и за начинаещи. Най-дългото трасе е 1300 метра и е подходящо за професионални скиори. Към ски съоръжението има изградено и Помагалски влек. Любителите на ски спорта свободно могат да ползват другите 7 писти, които са доста по-малки, но също се поддържат в перфектно състояние.

Почивката си в зимния комплекс Узана можете да я съчетаете с различни дейности, като планинско катерене и културен туризъм. Не далеч се намират етнографският комплекс „Етъра“ и Соколският манастир, разположени в околностите на град Габрово. Ако разполагате с повече време можете да се отбиете до село Боженци и град Трявна, където ви очаква прекрасна възрожденска архитектура, уникални традиции и самобитна култура.

Бъдете сигурни, че в Узана ще изкарате невероятна ски почивка!

Вижте коментари за Узана, Габрово
забележителности в региона изпрати на приятел принтирай

Хотели в близост

къща за гости Милкана
къща за гости Милкана
на 21.2 км от Узана, Габрово
Цена на човек: 35 - 45 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
виж
профил
хотел Орловец
хотел Орловец
на 23.6 км от Узана, Габрово
Цена на човек: 25 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж
профил
къща за гости Стойчеви
къща за гости Стойчеви
на 23.6 км от Узана, Габрово
Цена на човек: 10 - 16.3 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж
профил
семеен хотел Синята къща
семеен хотел Синята къща
на 23.6 км от Узана, Габрово
виж
профил
хотел Виктория
хотел Виктория
на 23.6 км от Узана, Габрово
Цена на човек: 23.8 - 45 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, застраховка,интернет,кабелна
виж
профил
виж още хотели

Коментари за Узана, Габрово

Забележителности в близост

Шипка - Паметник на Свободата
област Стара Загора
крепост Градище
област Габрово
предложи забележителност
Харесай нашата страница във Фейсбук и следи най-добрите актуални оферти на хотелите.