Добринище - ски писти и условия

Добринище

Добринище е едно малко и живописно градче, разположено сред красиви хълмове, тучни ливади и великолепни гледки. Намира се много близко до град Банско и на 156 км. от град София.

Развитието на туризма в Добринище е благоприятствано от близостта на селището с големия планински курорт Банско. В последно време Добринище стана притегателна точка за доста български туристи, които не обичат голямата шумотевица и пренаселените курорти. За своята почивка в планината те търсят тихо и уютно местенце, без големи хотели и ресторанти и претъпкани писти. Има доста хора, които практикуват любимия си зимен спорт на пистите в Банско, но предпочитат да отседнат в някое от спокойните и приятни хотелчета в Добринище.

В Добринище обаче също има отлични условия за каране на ски. Там се намира ски писта с дължина от 5 км. и денивелация 826 м. Към трасето са изградени двуседалков лифт и няколко влека. Началото на пистата е белязано от хижа Безбог, а краят е до хижа Гоце Делчев. Трасето е разделено на три части: тумбата,междинна част и стената. Трасето е подходящо и за начинаещи и за напреднали. Пистата е пригодена и за каране на сноуборд.

Освен като ски курорт, Добринище е известен и като балнеоложки център, където се извършва лечение и профилактика на различни заболявания. Минералните води са с уникални лечебни качества, а освен за медицински цели водата се използва и за Спа процедури и терапии.

В градчето като интересни забележителности се открояват единствената в България градина за еделвайси, водопадът Свети Никола и църквата „Св.св. Петър и Павел“. Не далеч се намира и красивият манастир „Св. Пантелеймон“.

Не пропускайте да отскочите и до град Банско и да се порадвате на неземната красота на Пирин планина. Не случайно Пирин е прочут със пищните си пейзажи, бистрите езера и великолепни природни картини.

Прекарайте няколко дни на планина в Добринище и се забавлявайте, докато практикувате любимите си ски спортове.

карта на Добринище

Вижте коментари за Добринище

Хотели в близост

къща за гости Парапунови
Добринище • Цена на човек: 25 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Гърбеви
Добринище • Цена на човек: 30 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Бизева къща
Банско • Цена на човек: 28.3 - 60 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, безплатен интернет
виж още хотели

Коментари за Добринище


Забележителности в близост

връх Вихрен
област Благоевград
Национален парк Пирин
област Благоевград
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.