Формула 1 на пистата Хунгароринг, Унгария

Формула 1 на пистата Хунгароринг, Унгария Първият старт на Формула 1 в Унгария на пистата Хунгароринг се провежда през 1986 година, макар и различни автомобилни състезания да се провеждат още от далечната 1926 година. На първия старт на трибуните около пистата присъстват повече от 200 000 зрители. След трасето в Монако, Хунгароринг е втората най-бавна писта в календара на Формула 1. Именно поради тази причина квалификациите са от изключително значение за изхода на самото състезание.

Пистата се характеризира с много-бавни завои, къси прави и множество шикани. По този начин на Хунгароринг почти няма места за изпреварване. Единственото подходящо място е първият завой, но и там изпреварванията са рискови. Надпреварата на Хунгароринг обикновено се провежда при много високи температури и жегата прави Гран при на Унгария едно от най-трудните състезания в календара.

Пистата в Будапеща обикновено е посещавана от доста българи поради относително изгодните екскурзии организирани от наши туроператори.

Дестинация: Будапеща, Унгария

Дата на събитие: от 2011-Юли-29 до 2011-Юли-31

Категория: Формула 1

Резервация на хотел в близост до събитието
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.