Говедарци - ски писти и условия

Говедарци

Село Говедарци е едно удивително кътче от България, разположено на 20 км. от известния ски курорт Боровец. Селцето се е разпростряло в полите на Рила планина, в непосредствена близост до река Черни Искър. Невероятни природни картини и пейзажи се открояват от селцето. Не далеч се намира исполинът Мальовица и Мальовишката долина, които предоставят възможности за уникални и незабравими преживявания.

Районът около Говедарци е богат на природни забележителности, а това е предпоставка за развитието на пешеходен и еко туризъм. През зимата тук има отлични условия за каране на ски, поради алпийския терен на местността и голямата надморска височина.

Много хора предпочитат да отседнат в Говедарци по време на своята зимна почивка, за да избегнат тълпите от туристи в планинския комплекс Боровец. Това дава шанс на посетителите да се възползват от модерните и добре оборудвани ски писти в Боровец, но след това могат да насладят на пълна тишина и спокойствие в Говедарци и да релаксират пълноценно след активното спортуване.

Само на 2 км. от Говедарци има изградено ски трасе с дължина от 1.5 км. Пистата се намира в близост до хижа Мечит. Снабдена е с Помагалски влек, който е дълъг 1300 м., както и с детски влек с 250 м. дължина. Пистата разполага със ски гардероб, от който можете да си вземете екипировка под наем. Има също така и чайна, разкриваща прекрасни панорамни гледки към околността.

Курортното селце разполага с общо три ски писти, които се обслужват от няколко влека и се обработват със специална техника.

Селцето е отправна точка и за туристически маршрути водещи към хижа Вада 2, хижа Мечит, хижа Ловна и планинска школа Мальовица. През хижа Вада 2 има път, който отвежда до Седемте рилски езера и Рилския манастир. Интересни за разглеждане са местностите Изворово и Мечкарица,където са намерени древни исторически паметници, като църкви и параклиси.

Със сигурност в Говедарци ще изкарате прекрасна почивка в планината!

Вижте коментари за Говедарци

Хотели в близост

къщи за гости Свети Никола
Самоков • Цена на човек: 45 - 90 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, ползване на басейн, чадър, шезлонг, барбекю, маса за тенис, дартс и федербал
хотел Виа Лакус
Сапарева баня • Цена на човек: 22.5 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, ощзакуска на блок-маса, ползване на СПА-зона, ползване на зона за релакс и игри, полздване на външен
къща за гости Лазов
Сапарева баня • Цена на човек: 20 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Условия за самостоятелно приготвяне на храна и консумирането и!
квартири Уют
Сапарева баня • Цена на човек: 16.7 - 20 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Мурите
Сапарева баня • Цена на човек: 15 - 20 лв
Включва нощувка, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Говедарци


Забележителности в близост

връх Мусала
област София
Национален парк Рила
област София
Седемте рилски езера
област Кюстендил
водопад Рилска скакавица
област Кюстендил
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.