Градски плаж Поморие

Градски плаж Поморие

Централният плаж на град Поморие е едно доста посещавано място. Сигурно ще ви направи впечатление, че през лятото цялата плажна ивица е пълна с хора, които също като вас са отишли там, за да отмарят и събират тен.

Тъй като през последните няколко години градът стана все по-популярна туристическа дестинация, потокът от посетители също се е увеличил значително.

Едно от най-любимите занимания на хората, отмарящи на плажа е да си вземат студено питие и да се изпънат на шезлонг или хавлия. Други пък предпочитат да си вземат водно колело под наем и да си направят кратка разходка в морето. Плажната ивица е дълга около 5 км., а на широчина достига приблизително 30 м. Пясъкът по плажа е едър и има тъмен цвят, но това се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Заради тъмния си цвят пясъкът се нагрява много бързо, а по този начин придобивате по-бързо бронзов тен.

На плажа има охраняема и неохраняема зона. Охраняемата зона е добре уредена, чиста и подредена, докато другата не се поддържа, но пък ако предпочитате да се настаните на тишина и спокойствие, може да видите дали ще ви харесат условията там.

Близостта на Централния плаж до басейните с лечебна кал и луга е още една причина да бъде притегателна точка за туристите. В Поморие има отлични условия за калолечение и балнеолечение през цялата година. Българи от цялата страна се стичат в града, за да се отдадат на няколко дни блажен релакс или за да лекуват свои заболявания. Мекият климат и топлото време благоприятстват плажните бани от май до септември, заради което летният сезон там продължава сравнително дълго.

Поморие има уникално местоположение, тъй като се намира не далеч от древни селища и паметници на културата като Несебър и Созопол. Това осигурява възможност на посетителите да се докоснат до отминалите епохи и преоткрият красотите на тези живописни градчета. Почитателите на динамиката и нощния живот ще намерят безброй начини за забавление в най-модерния курорт у нас, а именно Слънчев бряг.

Вижте коментари за Градски плаж Поморие

Хотели в близост

семеен хотел Пасианс
Поморие • Цена на човек: 23.3 - 45 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
бунгала Сънрайз
Поморие • Цена на човек: 17.5 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС
хотел Яна
Поморие • Цена на човек: 15 - 30 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Синьо лято
Поморие • Цена на човек: 12.5 - 26.7 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
апарт хотел Пенелопа Палас
Поморие • Цена на човек: 41 - 106 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, спа зона, интернет, открит басейн, чадъри и шезлонги на басейна
виж още хотели

Коментари за Градски плаж Поморие


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.