Плаж Къмпинг Корал

Плаж Корал се нарежда сред най-дивите и очарователни места по южното крайбрежие и е уникално място за отдих и плажуване. Той се намира в близост до Лозенец, област Бургас и граничи с къмпинг Юг.

С общ рейтинг от 7.6, Плаж Къмпинг Корал се нарежда на 45 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Къмпинг Корал го правят подходящ за спокоен отдих, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.6/10
Удобства
2/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Природни условия и характеристика на Плаж Къмпинг Корал

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

До неотдавна плаж Корал бе слабо популярен сред българските туристи, но благодарение на това, че Лозенец се превръща във все по-любимо място за лятна почивка, славата на Корал също нараства с всяка изминала година. Корал е още едно кътче край морето, което не е урбанизирано и застроено с модерни хотели. Плажът е атрактивна дестинация за туристите, които мечтаят за спокойствие и уединение.

На плаж Корал има изградени няколко заведения, където да хапнете риба или да се освежите със студена напитка. Плажната ивица е доста широка и не е заета с платени чадъри. Тя има дължина от 800 метра като на места са образувани високи дюни. Морската вода е кристално чиста, плитка и без ями и поради тази причина е подходяща за деца и хора, които не могат да плуват. Въпреки това трябва да внимавате, тъй като плажът не се охранява.

На плажа има възможност за практикуване на различни плажни игри и водни спортове. Почитателите на сърфа и кайтсърфинга често посещават Корал, за да се отдадат на любимото си занимание.
Когато усетите, че жегата ви идва в повече можете не само да намерите спасение в морето, но и да се скриете под дебелата сянка на вековните дървета. Природата наоколо е просто великолепна и ще даде на сетивата ви истинска наслада.

През лятото плажът става сборна точка за много хора, които предпочитат да спят под открито небе вместо да се възползват от лукса и удобствата, предлагащи се в съвременните хотели. Палатките и каравани заемат голяма част от плажа на къмпинг Корал, като всеки иска да се разположи на хубаво и уютно място в гората или на самия плаж.
Вечер обстановката там става изключително приятна,защото всяко от заведенията пуска различна музика и младите хора се забавляват от сърце. В къмпинга приготвят вкусна храна, а цените са нормални за морето.

В допълнение в къмпинга се намират две сърф училища, в които според мненията на мнозина работят едни от най-добрите сърф инструктори в България. В случай, че сте запалени по гмуркането в Корал ще намерите и двама от най-опитните и добри гмуркачи у нас, които ще ви запознаят с прелестите на морското дъно в района.

На къмпинг Корал има бунгала, но условията там няма да се харесат на всички. Бихте могли да отседнете в село Лозенец, където има значително по-голям избор от обекти за настаняване на изгодна цена и с приятна обстановка.

Какво интересно в района на Плаж Къмпинг Корал?

Снимки от къмпинг Корал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *