На море в Балчик

Балчик е един от най-красивите градове по българското крайбрежие. Той се е разпростралял терасовидно над морето, под високите бели скали и удивлява с очарованието си гостите и жителите на града. Балчик е известна дестинация за отдих за млади двойки, които търсят романтично и уединено място за своята почивка.

Една от най-впечатляващите черти на Балчик са неговите прекрасни плажове и красиво море. Най-посещаваното място за събиране на тен е Централният плаж, където има поставени чадъри и и шезлонги, а спасители се грижат за реда и спокойствието на летуващите. Ако сте със своите деца можете да се чувствате спокойни, тъй като водата е чиста и плитка.

На т.н. Нов плаж също има чудесни условия за къпане. В допълнение към чадърите и шезлонгите, там ще намерите и голям басейн и водна пързалка, което е предпоставка за забавления и много емоции с близките ви. Плаж Двореца е малък, но също привлича местните жители и туристи. В крайна сметка,ако предпочитате по-големи и оживени плажове, курортният комплекс Албена се намира много близо до града.

Ако пък сте от този тип туристи, които искат да избягат от тълпата, плажовете Бялата лагуна и Тузлата ще ви предположат това. Ваканционното селище Бялата лагуна отстои на 9 км. северно от Балчик, а плаж Тузлата е на 4 км. и е известен с това, че там се извършват балнеологични процедури с лековита кал, която се извлича от лиманите, намиращи се наблизо.

Балчик е чудесно решение за млади двойки и семейства с деца, които искат да се отдадат на тихи и релаксиращи дни. Курортът предлага отлични условия за водни спортове, атракции за децата и уютна атмосфера в местните ресторанти. Настаняването е основно в семейни хотели и къщи за гости, където цените са приемливи и според възможностите на всеки българин.

Най-голямата атракция в Балчик е неговата невероятна архитектура и малки улички, които се вият нагоре по скалите. А оттам се открива спиръща дъха гледка към морския бряг. По-известните забележителности са Етнографският музей, църквата св. Николай и Дворецът и Ботаническата градина. Посещението на Ботаническата градина ще бъде особено интересно за вашите деца, тъй като там могат да се видят над 3000 вида редки екзотични вида растения. Дворецът също е много красив и е важна част от нашата история.

Снимки от Балчик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *