Баня – лечебни минерални извори и Спа процедури

Баня е малко и китно селце, сгушено в полите на Разложката котловина и радващо се на красотите на планините Пирин, Рила и Родопите, които са го наобиколили от трите страни. Дъхът ви ще секне пред уникалната гледка на постоянно променящия се живописен пейзаж и редящите се природни картини.

Баня има стратегически местоположение, тъй като се намира само на 5 км. от прословутия зимен курорт Банско и на 5 км. от град Разлог. Отстои на 156 км. от София и има население от близо 3000 души.

Освен с прекрасната природа, китна възрожденска архитектура и археологически останки от времето на траките, село Баня ще ви спечели и с уникалната сила на лечебните термални води, които бликат в района. Техният брой е повече от 70 и именно наличието на минерални извори, определя селцето като един от най-добрите балнеоложки курорти в страната ни.

Температурата на термалната вода е около 55 градуса, слабо минерализирана е, с алкална реакция и силен воден дебит. Има богат химичен състав и полезни за човека вещества, които лесно се усвояват от организма. Водата се използва за Спа процедури, медицинско лечение и рехабилитация. Външно се прилага при заболявания на костите и ставите, нервната система и кожата, а вътрешно при стомашно-чревни заболявания, бъбречно-урологични проблеми и др.

Чудатите свойства на водата широко се прилагат и в различните видове Спа процедури, които имат релаксиращ, подмладяващ и разкрасяващ ефект. Горещите вани с минерална вода и масажи ще ви помогнат да забравите за всичките си проблеми и да не искате да си тръгвате оттук.

В село Баня можете да прекарате няколко незабравими и пълноценни дни, които ще ви накарат да се завръщате отново и отново към този великолепен рай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *