На море в Бяла

Бяла е малък и красив град, който лежи на българското Черноморие на 56 км. северно от Варна и на 70 км. от Бургас. През последните няколко години популярността на Бяла като летен курорт се разрастна значително и започна да привлича все повече и повече туристи от страната и чужбина. Въпреки това обаче там няма да видите препълнени улици и множество посетители, както е в Слънчев бряг или Бургас. Бяла е идеално решение за тези от вас, които търсят място, където да починат пълноценно и да бъдат далеч от шумотевицата.

Бяла може да ви предложи всички необходими предпоставки за приятна ваканция на изгодна цена. Там ще намерите разнообразие на семейни хотели и къщи под наем за всеки вкус и предпочитания. Не липсват и ресторанти и заведения, където да хапнете както български ястия, така и европейска кухня.

Плажната ивица в Бяла е една от най-чистите по нашето крайбрежие и се обработва редовно със специална техника през активния летен сезон. Водата е чудесна за къпане за децата, тъй като е спокойна и плитка. Ще събирате тен цял ден без да бъдете обезпокоявани и ще изкарате незабравими моменти в компанията на любимите си хора. С няколко думи можем да кажем, че Бяла е прекрасно кътче за семейна почивка, тъй като съчетава планински и морски климат.

Районът може да се похвали с уникална природа, както и с възможността за практикуване на водни спортове. Не далеч е разположена една от най-дивите местности по морето, а именно плажът на Кара дере, което е отправна точка за любителите на спокойните плажове и спането на открито.

Градчето има благоприятно местоположение, тъй като се намира на почти еднаква разстояние от градовете Варна и Бургас, където животът през лятото кипи с пълна сила. Ако ви се прииска да бъдете сред природата, бихте могли да посетите местността Белите скали и резерват Камчия, където ви препоръчваме да си направите разходка с лодка по устието на река Камчия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *