Девин – Беденски бани, Михалково, Спа процедури

Девин е красив и очарователен град, намиращ се в просторната Девинска планина, по поречието на река Девинска. Планинското градче е разположено в Западни Родопи и отстои на 46 км. от Смолян и 200 км. от София. Районът е изключително богат на природни красоти и феномени. Навсякъде се ширят вековни борови гори, буйна растителност и безкрайни хоризонти.

Удивителното местоположение на Девин сред тази планинска приказка и тишината и спокойствието, които предоставя на своите гости, го превръщат в един от най-предпочитаните курорти у нас. Невероятното съчетание от разкошни природни пейзажи, уютна атмосфера и уникални минерални извори, определят Девин като прекрасно място за прекарването на една пълноценна Спа почивка.

Девин е прочут у нас и в цяла Европа с изобилието си на минерални извори и здравословен климат. Богатството и невероятните дадености на местността са в основата за развитието на балнео туризма в Девин.

Още през Античността районът е примамвал със своите термални извори древни племена и народи. Дори тогава те са открили тайната на изворната вода и са я използване за пиене и провеждането на лечения.

В местността са познати общо 4 хидротермални извора, които имат сходен физичен и химичен състав. Находището „Беденски бани“ се намира в с.Беден (на 12 км. от Девин), като температурата му варира между 73 и 76 градуса. Водата е подходяща за външно балнеоложко приложение. Другото находище е „Девин“, което се използва за пиене, външно и инхалационно приложение, както и за спортно-профилактични цели. Температурата на водата варира между 37 и 44 градуса. Тя е бистра, със слаб минерален състав и без вкус и се използва за лечение и профилактика на различни видове заболявания.

Третото находище, носещо името “Михалково“ се отличава със своята вода, която е най-силно газираната въглекисела вода в цяла България. Чудесна е за провеждането на лечение на хора, които имат сърдечно-съдови проблеми. А находищата „Настан 1“ и „Настан 2“ са разположени в едноименния квартал Настан.

Девин е отворен за посещения през цялата година, а незабравимият ви престой е гарантиран!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *