Градски плаж Поморие

Централният плаж на град Поморие е едно доста посещавано място. Сигурно ще ви направи впечатление, че през лятото цялата плажна ивица е пълна с хора, които също като вас са отишли там, за да отмарят и събират тен.

Тъй като през последните няколко години градът стана все по-популярна туристическа дестинация, потокът от посетители също се е увеличил значително.

Едно от най-любимите занимания на хората, отмарящи на плажа е да си вземат студено питие и да се изпънат на шезлонг или хавлия. Други пък предпочитат да си вземат водно колело под наем и да си направят кратка разходка в морето. Плажната ивица е дълга около 5 км., а на широчина достига приблизително 30 м. Пясъкът по плажа е едър и има тъмен цвят, но това се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Заради тъмния си цвят пясъкът се нагрява много бързо, а по този начин придобивате по-бързо бронзов тен.

На плажа има охраняема и неохраняема зона. Охраняемата зона е добре уредена, чиста и подредена, докато другата не се поддържа, но пък ако предпочитате да се настаните на тишина и спокойствие, може да видите дали ще ви харесат условията там.

Близостта на Централния плаж до басейните с лечебна кал и луга е още една причина да бъде притегателна точка за туристите. В Поморие има отлични условия за калолечение и балнеолечение през цялата година. Българи от цялата страна се стичат в града, за да се отдадат на няколко дни блажен релакс или за да лекуват свои заболявания. Мекият климат и топлото време благоприятстват плажните бани от май до септември, заради което летният сезон там продължава сравнително дълго.

Поморие има уникално местоположение, тъй като се намира не далеч от древни селища и паметници на културата като Несебър и Созопол. Това осигурява възможност на посетителите да се докоснат до отминалите епохи и преоткрият красотите на тези живописни градчета. Почитателите на динамиката и нощния живот ще намерят безброй начини за забавление в най-модерния курорт у нас, а именно Слънчев бряг.

Снимки от Градски плаж Поморие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *