къмпинг Добруджа (Шабленски плаж)

Къмпинг Добруджа предлага отлични възможности за плаж, риболов в Шабленското езеро и разходки край природата. Плажът е в непосредствена близост до защитената местност Шабленско езеро и се намира на около 3 км. източно от град Варна. Къмпинг Добруджа и районът около него е известен с находището си на лечебна морска кал, която се използва при сърдечно-съдови, неврологични, гинекологични и кожни проблеми и оказва позитивно влияние на опорно-двигателния апарат. Плажът е сравнително голям и населен.

Преоткрийте красотата и спокойствието на едно малко селце на българския черноморски бряг, което може да ви предложи чудесни условия за туризъм и е идеалната дестинация за семейна почивка. Става въпрос за Крапец – малък рай, разположен северно от Шабла и на 90 км. от Варна.

Плажовете на Крапец са чисти и красиви и далеч не толкова претъпкани, както тези в Албена, Варна или Слънчев бряг. Районът около Крапец е защитена територия, заради уникалните видове птици, които гнездят там. Поради тази причина няма засилено строителство, а плажовете са се запазили пусти и очарователни.

Красиви и спокойни дни и вечери ви очакват в Крапец, който ще ви плени с невероятните си пясъчни дюни, удивителни природни дадености и бистро море, което е великолепно за плуване и гмуркане.
Една от най-прочутите забележителности в Северна България – Дуранкулашкото езеро, се намира на няколко км. от Крапец. Това е страхотно място за всички любители на риболова, което се радва на изобилие на шаран, сом, каракуда и т.н. Друга атрактивна забележителност е храмът на Кибела, славещ се със своята хилядолетна история и като един от най-старите некрополи в света. Не далеч се намират и нос Калиакра и плаж Болата – две кътчета, които задължително трябва да включите във вашата лятна почивка, ако решите да се отправите към този край на България.

В Крапец има чудесни условия за къмпингуване. Често срещана гледка тук са български туристи, които разпъват палатки и остават няколко дни, далеч от шума и претъпканите плажове. В селцето на ваше разположение са няколко семейни хотели, където на символични цени може да изкарате пълноценна лятна почивка. Макар че Крапец не предлага атракции за посетителите, районът в който се простира има достатъчно възможности да се забавлявате и трупате хубави спомени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *