На море в Несебър

Несебър е красив град, с богато минало и велика история, славещ се като един от най-безценните паметници на античната култура в Европа. Старото име на черморският град, разположен в Югоизточна България е Месембрия. В Несебър могат да се намерят редица ценните исторически монументи, заради което е обявен за архитектурен и археологически резерват. Несебър носи в себе си невероятното обаяние на древните времена и приказността на морската шир. Намира се в близост до Слънчев бряг, на 41 км. от Бургас и на 407 км. от София.

Несебър се нарежда сред най-значимите летни курорти у нас. Туристите са привлечени не само от многобройните му забележителности, но също така и заради чистите плажове, атракционите и близостта му с модерния курорт Слънчев бряг, където може да се открие разнообразие от обекти за настаняване на гости с всякакви финансови възможности. В Несебър можете да намерите предимно малки семейни хотели и частни квартири, където да отседнете по време на вашия престоя. Цената им не е висока и е по джоба на всеки българин, решил да похарчи пари за лятна почивка.

Предвид, че Несебър е на няколко минути път от Слънчев бряг, е подходяща дестинация за млади хора, които търсят забавления и развлечения, така и за двойки, решили да се отдадат на спокойствие и релакс.В Слънчев бряг ще намерите безкрайни начини да направите почивката си вълнуваща и динамична, а в същото време ще се любувате на магията и уюта на старинния град Несебър.

Плажната ивица на курорта, която ежедневно се поддържа и почиства, е свързана с тази на Слънчев бряг. Водата е приятна и топла за къпане през летните дни, а спасители се грижат за реда и безопасността на плажуващите.

Несебър е известен със своите многобройни паметници на културата, представени от повече 40 църкви, част от които са запазени и до днес. В стария град, който се издига на висока скала над морето, могат да се видят кокетни къщи, тесни улици застлани с калдаръм и останките на древните църкви. Част от крепостната стена, която някога е опасвала крепостта, също е останала непокътната до наши дни. На входа на Стария град се издига и вятърна мелница, която датира от 6 – ти век.

Не пропускайте това лято да отскочите до Несебър. Там ви очакват хубави мигове и много слънчеви дни.

Снимки от Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *