Павел баня – балнеолечение и минерални извори

Павел баня е едно магнетично кътче, разположено в царството на розите и водата. Този малък рай се простира в сърцето на Казанлъшката котловина и е надарено с нестихващи красота и очарование, които му придава живописната местност.

Павел баня отстои на 22 км. от Казанлък и на185 км. от София. Районът освен на природни феномени, буйна растителност и диви кътчета, изобилства и от наличието на минерални извори с уникални лечебни свойства. Благодарение на безценните си природни дадености, Павел баня е чудесно място за отдих и лечение.

Вълшебните извори са привличали различни народи още в древността, доказателство за което са откритите тракийски могили в района, датиращи от антично време. Намерени са и останки от стари бани, изградени най-вероятно от римляните.

От доста време Павел баня се смята за едно от най-добрите места у нас за провеждане на балнеолечение и профилактика и отдаване на невероятни Спа удоволствия. Бликащата в изворите вода е слабо минерализира, бистра, безцветна и с отлични питейни качества.

Благоприятният климат и чудесно изградената курортна база дават възможност тук да се практикува туризъм през цялата година. В лечебните центрове на града успешно се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, гинекологични заболявания и неврологични проблеми. Лечението се провежда чрез билкови вани, подводна кинезитерапия и подводна екстензия на гръбначния стълб, лечебни душове, инхалации и др. Често се практикуват лечебни масажи, лечебно-спортни игри, акупунктура, парафинолечение и т.н.

Всичко това е само част от изненадите, които ви очакват в Павел баня. Своята почивка имате възможност да я съчетаете и с опознавателна обиколка на природните забележителности в района. Също така бихте могли да отскочите до близко разположените градове Казанлък и Карлово, които определено има с какво да ви впечатлят. По този начин ще научите повече за българската история и отблизо ще се запознаете с местните традиции и обичаи.

Бъдете сигурни, че очакват само приятни емоции!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *