плаж Ахтопол

Плажът на Ахтопол е едно уникално място за летуване, тъй като е разположен в близост до вековна иглолистна гора, а наоколо природата е девствена и красива и създава приятно усещане у посетителите. Той има дължина приблизително от 2 км. и е доста широк. Водата е чиста и бистра, а мекото и топло време благоприятстват къпането от май до октомври.

Плажната ивица е покрита с мек и фин златист пясък и е чудесно място за игра на най-малките посетители. Морската вода е кристално синя, а дъното – полегато. Тук през лятото рядко могат да се наблюдават морски вълнения. През по-голямата част от горещия сезон водата е спокойна.

Плажът в Ахтопол е жив пример за това, че у нас има места, които едновременно не лишават туристите от всички съвременни удобства, а в същото време са чисти и приятни. На брега за вас се предлагат душове, съблекални, платени чадъри и шезлонги,а по алеята са изградени барове и ресторанти, които можете да посещавате през деня и вечерта. За почиталите на водните спортове също се предлага разнообразие от възможности за забавление като банан,джетове, водни ски, водни колела и т.н. Плажът в Ахтопол се охранява ежедневно от спасители и е безопасно място за вашите деца.

В близост до Ахтопол се намира устието на река Велека и чудесното селце Синеморец. Там също ще откриете удивителни плажове, които не са застроени и са подходящи за гмуркане и опознаване красотите на морското дъно.

Град Ахтопол е част от територията на Природен парк Странджа, което само по себе си говори, че в него ще се наслаждавате на близост с природата и ще можете да разгледате интересни природни забележителности в района.

Снимки от плаж Ахтопол

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *