плаж Камчийски пясъци

Плаж Камчийски пясъци е една невероятна среща с българската природа и уникално море. Представете си накъдето и да се огледате да виждате безкрайни златисти хоризонти и непокътнати пясъчни дюни. Това е една истинска приказка, от която и вие самите може да станете част, ако пожелаете.

Камчийски пясъци отстои на около 40 км. от град Варна и се намира между село Шкорпиловци и устието на река Камчия, а също така влиза в рамките на едноименната защитена местност. Камчийски пясъци е наистина огромен и е мечта за всеки, който бленува за пусти и девствени плажове. Непосредствено до него е разположена просторна лонгозна гора, която е предпочитано място за разпъване на палатки. Местността е изключително тиха и спокойна и предразполага към усамотение и бягство от ежедневния стрес.

Често тук могат да се видят млади хора, които идват за уикенда, за да прекарат няколко дни сред природата и да се насладят на красивото българско море. Не далеч от Камчийски пясъци се простира и резерват Камчия, където има приятни заведения и се организират разходки с лодки из резервата.
Преди години в местността Камчийски пясъци е имало бунгала, но те отдавна са вече изоставени, като днес могат да се видят само голите стени на старите постройки. На плажа няма изградени заведения, нито се охранява – той е напълно безлюден. Ако посетите плажът ще го делите с малкото му посетители, които сядат на разстояние 50-100 м. едни от други.

Истината е, че плажът няма какво да ви предложи като атракции и забавления, но пък ви осигурява една великолепна възможност да се докоснете до девствената българска природа и порадвате на едно от малкото останали незастроени кътчета у нас. Препоръчваме ви да си носите нещо хапване и вода, както и чадър, за да може да се скриете до колкото е възможно от силното слънце. Освен това не ходете боси по пясъка, защото е много горещ. Отбивката, която води до Камчийски пясъци представлява тесен и разбит път, където на места много трудно се разминават две коли. Но пък няма да имате затруднения с намирането на място за паркиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *