плаж Солниците

Плаж Солниците е един от най-усамотените плажове в района на Бургас. Той се намира на север от Централния плаж на града и в близост до Атанасовското езеро.

Типичното за този плаж е, че не е препълнен с туристи. Все пак през последните години стана доста атрактивен за хората, които предпочитат да избегнат големите тълпи и да събират тен необезпокоявани. Любителите на кайта и уиндсърфа също са примамени от спокойствието на Солниците и се възползват от тази възможност, за да практикуват любимия си спорт.

Плаж Солниците не се охранява, а най-близките заведения за разположени на няколкостотин метра. Затова, ако решите да го посетите ви препоръчваме задължително да си носите вода, нещо за хапване, както и чадър. Плажната ивица е покрита с черен пясък, който през лятото се нагрява толкова силно, че е почти невъзможно да се върви по него с боси крака. Като цяло обаче пясъкът е чист и ситен, но близо до водата има камъчета и миди.

Най-голямото предимство на плажът освен, че ще бъдете един от малкото му посетители е, че се намира в близост до бургаските солници, където има басейни с лечебна кал, сол и луга. Посещението им е напълно безплатно, затова през лятото са напълно обичайна гледка хората, целите изцапани с кал.
Изключително удоволствие за местните е след дългия работен ден да си направят няколко лечебни процедури, а след това да се изкъпят в морето и да съберат малко тен. Това им действа отпускащо и ги зарежда с нови сили.

От начало със сигурност ще усетите силната и дори неприятна миризма, която се носи от басейна с луга, но не след дълго ще свикнете с нея. Можете да последвате примера на бургазлии и да редувате кални бани с такива в морето. Със сигурност после ще се почувствате енергични и отпочинали .

Отсечката, която води до плажа е тясна и осеяна с множество дупки, но в следващите няколко години предстои да бъде ремонтирана. До плажът има паркинг, където можете да оставите колата си безплатно.

Снимки от плаж Солниците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *