Северен плаж Приморско

Северният(Централен) плаж на Приморско е прекрасно място за прекарване на лятната почивка. Плажната ивица е дълга и просторна и привлича множество посетители всяка година. Условията за плажуване там са чудесни, тъй като плажът се поддържа чист и има разположени заведения и капанчета по алеята, където да се скриете от слънчевите лъчи и да релаксирате.

Пясъкът е много мек и ситен и е идеален за правени на пясъчни замъци. Водата също е приятно, а със сигурност ще забележите, че в морето се образуват големи вълни. На по-голямата част от плажа са наредени чадъри и шезлонги, но ако отидете по-рано сутринта може и да си намерите място в свободната зона. За туристите са осигурени различни забавления като водни ски, разходка с банан,джетове и гмуркане.

Плажът е доста подходящ за деца, защото водата е плитка и бистра. Ако решите да отседнете в Приморско или пък ще го посетите само за един ден, няма да сгрешите ако разгледате какви забележителности и атракции предлага околността.

В близост е разположено малкото курортно селище Ахтопол, което също е прекрасна дестинация за лятна отпуска и семейна почивка. Плажовете там са изключително очарователни, с бистра и топла вода, широки плажни ивици и кокетни семейни хотели.

Природата е била особено щедра към тази част на България. Резерват Ропотамо е едно от най-красивите кътчета, които могат да се видят у нас. Там се крие невероятен свят на лонгозни гори, пясъчни дюни и блатни цветя. Към голямата територия на Ропотамо се причисляват и няколко по-малки резервати, които са: Аркутино, Змийски остров, Морски пелин и Водни лилии. Разнообразието на природните дадености и географски форми, определят Ропотамо като истински земен рай.

Снимки от Северен плаж Приморско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *