Забележителности в София и околностите

София-Краище Карта

В региона на София и околностите сме включили територията обхващаща Софийската котловина, Витоша планина, Лозенска планина и българската част на т.нар. Краище – сложна мозайка от нископланински релеф с котловини и дълбоко всечени долини заключени между планините Витоша, Рила и Осоговска планина.

Както може да се очаква от една европейска столица, в София ще откриете множество модерни целогодишни атракционни и занимания, с които да запълните своето време при гостуване на града – от луксозни търговски центрове до фермерски пазари, от изискани ресторани до традиционни кръчми, от изтънчени барове с жива музика, до кипящи нощни заведения и дискотеки, овеселителни праркове и богат календат от културни мероприятия – концертни, фестивали, изложения и спортни събития и още много за всеки вкус и интерес.

Истинските съкровища на града и околностите обаче се предопределят от завладяващата природа на Витоша планина и над 7 хил. годишната история, чиято следа е съхранена в множество културно-исторически забележителности в рамките на града и околностите. Тук сме събрали инфорация, със снимки и видео карди отразяващи именно тази страна на София.