На море в Свети Влас

Свети Влас се намира в Югоизточна България и е един от красивите курорти, разположени на брега на Черно море. В селото жителите наброяват около 3000 човека и е в непосредствена близост до Слънчев бряг, Несебър и Елените.

В миналото селището е било известно с името Лариса, а през 14 век е променено на Свети Влас – прословут лечител, животновъд и покровител на търговците.

Очарователното селце има благоприятен климат, който е особено здравословен за хора с белодробни заболявания. А уникалното му местоположение, където южните склонове на Стара планина се срещат с морския бряг го превръщат в страхотно място за отдих и почивка.

Плажовете на курорта са едни от най-ярките му белези, които действат така примамващо на хиляди туристи всяка година. Плажната ивица се шири на 1.5 км. и е разделена на три части.

Централният плаж е най-дълъг и там се предлагат всички необходими условия за комфорта за туристите – душ кабини, съблекални, заведения за хранене и пиене. Също така има възможност за каране на водни ски, уейкборд, джет и водно колело. Другият плаж е до яхтеното пристанище Марина, като той е по-известен с името „Нов плаж Свети Влас“. Там има обособена зона за практикуване на плажен волейбол и зона за детски игри.

Яхтеното пристанище е едно от атракциите в курорта. Това място е рай за всички любители на яхтите, като капацитета му е 300 яхти. От няколко години насам в селцето се организира ветроходната регата Victory, която се провежда на 18,19 и 20 юли. Тогава можете да видите уникални и модерни яхти, коя от коя по-хубава и по-луксозна.

Свети Влас е идеалната семейна дестинация. Там можете да се отдадете на пълноценна ваканция, тъй като селцето е тихо и спокойно. Обектите за настаняване са семейни хотели и частни квартири, като цената за нощувка е в порядъка 15-25 лв.

Снимки от Свети Влас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *