Узана, Габрово - ски писти и условия

Местността Узана е истинско предизвикателство за всеки любител на зимните спортове. Курортът, разположен в подножието на връх Исполин, в полите на Централен Балкан предлага невероятни условия за практикуване на зимен туризъм. Узана се слави като най-голямата билкова поляна в България, която е заобиколена от всичките си страни с вековни гори и разкошни пейзажи. В района около местността Узана се срещат растителни видове, които за застрашени от изчезване и са вписани в Червената книга.

Планинският курорт отстои на 22 км. от град Габрово и се счита, че там се намира географският център на България. Узана ще ви привлече със своята неподправена красота и естествен чар, които в комбинация с отлично изградената курортна база са притегателна точка за туристи от цялата страна.

Планинското селище се извисява на около 1300 метра надморска височина и може да се види част от уникалната флора и фауна на Стара планина. Тук има всички необходими предпоставки за развитието на туризъм през цялата година. Зимата може да се практикуват различни ски дисциплини, а лятото е чудесното време за дълги преходи и разходки из туристически маршрути на планината.

В курорта има изградени писти за напреднали и за начинаещи. Най-дългото трасе е 1300 метра и е подходящо за професионални скиори. Към ски съоръжението има изградено и Помагалски влек. Любителите на ски спорта свободно могат да ползват другите 7 писти, които са доста по-малки, но също се поддържат в перфектно състояние.

Почивката си в зимния комплекс Узана можете да я съчетаете с различни дейности, като планинско катерене и културен туризъм. Не далеч се намират етнографският комплекс „Етъра“ и Соколският манастир, разположени в околностите на град Габрово. Ако разполагате с повече време можете да се отбиете до село Боженци и град Трявна, където ви очаква прекрасна възрожденска архитектура, уникални традиции и самобитна култура.

Бъдете сигурни, че в Узана ще изкарате невероятна ски почивка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *