На море в Ахтопол

Ахтопол

Ахтопол е малко градче, което се простира в най-южната част на нашенското Черноморие. Разположен е в община Царево и отстои на 90 км. от Бургас.

Ахтопол има живописно местоположение, тъй като се шири на скалист полуостров и попада в територията на Природен парк Странджа. Съчетанието на море и планина го прави особено предпочитан от любителите на природата, които освен на даденостите на планината, имат шанса и да се любуват на приказното море и възможностите за забавления, които то дава.

В наши дни Ахтопол е малко, но модерно курортно градче, където ще откриете всичко, което ви е необходимо за изкарването на една чудесна почивка – чисто море, приятни ресторанти и уютни хотели. Има голямо разнообразие от места за настаняване, като преобладават семейните хотели и частните квартири.

Заради своята отдалеченост от големи морски курорти, Ахтопол е подходяща дестинация за хората, които търсят уединение и спокойствие. Ахтопол е идеална семейна дестинация, тъй като се предлагат възможности за водни спортове, забавления за децата и свеж въздух. Дните ви ще минат изключително бързо, като можете да избирате между събиране на тен на плажа и дълги преходи в планината, намирайки хлад и спасение от горещото време.

Плажовете в курорта, където да събирате тен и да се забавлявате с децата си са няколко. Единият от тях е Централният плаж, чиято плажна ивица достига до 2 км. и е покрита с чист и златист пясък. Водата тук е бистра и спокойна и не е опасна за децата. Освен това на ваше разположение са чадъри, шезлонги, ресторанти, както и да карате на джет, водни ски или да си направите разходка с лодка.

Само на 5 км. от град Ахтопол е разположен удивително красивия плаж при устието на река Велека. Това е една приказна местност, където сякаш избягвате от реалността. А само на 11 км. от градчето се простира девственият плаж Силистар - великолепно място за отдих и отмора и идеално кътче за вашите деца, тъй като плажът и водата не са замърсени.

Бабиният плаж е неохраняем и не се обработва, но е доста подходящ за гмуркане.

Вижте коментари за Ахтопол

Хотели в близост

стаи за гости Афалина
Ахтопол • Цена на човек: 15 - 20 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Вила Жани
Ахтопол • Цена на човек: 5.7 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Камелия
Ахтопол • Цена на човек: 10.6 - 27.5 лв
Включва нощувка, туристическа такса, паркинг
къща за гости Прохлада
Синеморец • Цена на човек: 11.7 - 25 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Градина в рая
Синеморец • Цена на човек: 7.5 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, паркинг ДА
виж още хотели

Коментари за Ахтопол


Забележителности в близост

Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.