На море в Синеморец

Синеморец

Синеморец е малко китно селце, простиращо се на живописен полуостров на 2 км. южно от устието на река Велека, на 5 км. от Ахтопол и на 90 км. от Бургас. В миналото курортът е бил по-известен с названията Галадзаки и Каладжа, а от 1934 г. носи и съвременното си име.

Синеморец е прекрасно място за прекарване на вашата лятна ваканция със семейството. С годините там са се изградили многобройни къщи за гости и частни квартири, които предлагат евтини нощувки на гостите си.

Ако искате да си отпочинете добре и да се насладите на спокойствие, да се излежавате на красив плаж, който не е претъпкан с хора, то тогава Синеморец е точно това, което търсите. През летния сезон Синеморец не е толкова оживен, както по-големите черноморски курорти, но пък се радва на уникалните природни дадености, като бистро море и красиви плажове, къпещи се от слънчевите лъчи.

Не би било прекалено,ако кажем, че Синеморец е райското кътче, за което винаги сте мечтали. Винаги, когато поискате можете да посетите някой от близкоразположените курорти, където животът кипи с пълна пара, но ще се завърнете тук, за да отмаряте пълноценно и на спокойствие.

Природата е дарила Синеморец с уникални плажове. Плажът, който се намира при устието на река Велека е известен с това, че там се образува единственият лиман на Балканския полуостров. Бихте могли да си организирате обиколка на местността като се запишете за пътуване с лодка. Това освен,че ще бъде чудесно преживяване за вас, ще се хареса много и на децата ви.

Другият прекрасен и закътан плаж е южният, носещ името Бутамята. Тен можете да събирате и на плаж Липите, ширещ се не далеч от южният плаж. Там ще се радвате на интересни скални формирования и практикуване на водни спортове. Другият плаж, който се намира в близост до Синеморец е Силистар, попадащ в рамките на едноименния резерват Силистар. Това е диво и приказно място, което привлича хора любители на пустите плажове и девствена природа.

Синеморец е точно това, от което имат нужда туристи, които мечтаят за уединение на българското Черноморие и семейства с деца, търсещи близост с природата.

Вижте коментари за Синеморец

Хотели в близост

къща за гости Прохлада
Синеморец • Цена на човек: 13.3 - 35 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Градина в рая
Синеморец • Цена на човек: 7.5 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, паркинг ДА
семеен хотел Афродита
Синеморец • Цена на човек: 25 - 50 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
самостоятелни стаи Диков
Синеморец • Цена на човек: 12 - 20 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
семеен хотел Вила Юнгата
Синеморец • Цена на човек: 16.7 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Синеморец


Забележителности в близост

Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.