плаж Камчия

плаж Камчия

Плажната ивица на курортен комплекс Камчия е една от най-обширните на Българското Черноморие. На север започва от къмпингите Рай и Романтика, а на юг опира Черни нос. Самата ивица е разделена на три плажа, всеки от които е покрит с фин златист пясък и предлага чудесни условия за летен туризъм.

Плаж Камчия, който се намира в едноименния курорт е всичко онова за което мечтаят повечето туристи – свободно пространство, спокойствие, чиста вода и много слънце. Едно от основните места, което отличава този плаж от останалите е естествената красота и зеленина на района, липсата на платени чадъри и шезлонги, които да запълват цялата ивица и разнообразни възможности за забавление.
Тук ще откриете доста закътани и усамотени кътчета, които са недокоснати от човешка ръка. На плажа може да играете плажен волейбол или футбол, да строите замъци или да се излежавате с часове и почивате пълноценно.

Плажната ивица не е препълнена със заведения и ресторанти. Ще останете изненадани, че там работи само едно капанче, където се предлагат ястия като кюфтета, кебапчета и цаца на много ниски цени.
В района на плажа има отлични условия за палаткуване, но също са изградени и бунгала и хотели, в които да отседнете.

Местността със сигурност ще ви хареса, защото е тихо и красиво, а цените са ниски в съпоставка с другите курорти по морето. Освен това плажовете не са пренаселени, а това е предпоставка за по-чиста вода и плажна ивица.

На плаж Камчия няма големи възможности за практикуване на водни спортове, но пък ако сте мераклии може да покарате джет или да се разходите с лодка. Плажът е уникален, ако имате деца и се чудите къде бихте могли да отидете на почивка с тях. Хубавото е, че и вие ще може да се насладите на хубави мигове на морето, докато децата ви си играят и забавляват на воля. Водата там е толкова бистра, че чак се вижда морското дъно, което е полегато и няма резки промени в дълбочината му.

Вижте коментари за плаж Камчия

Хотели в близост

хотел Релакс
Варна • Цена на човек: 11.7 - 60 лв
Включва нощувка, туристическа такса, закуска
къща за гости Д.Богданова
Обзор • Цена на човек: 16.7 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Обзор
Обзор • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Рай
Обзор • Цена на човек: 12.5 - 32.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Камчия


Забележителности в близост

Римски терми (Варна)
област Варна
Побитите камъни
област Варна
Аладжа манастир
област Варна
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.