плаж Кара дере

плаж Кара дере

Кара Дере е една от най-дивите и незаселени местности в района на Северното Черноморие. Кара Дере е изключително популярно място сред местните като невероятно кътче за отдих и почивка сред природата. През летния сезон множество хора със семействата и приятелите си се отправят натам, за да прекарат седмица – две сред природата и да си отпочинат заслужено. Посетителите спят на палатки, каравани или разполагат само със спални чували, защото за тях луксът и удобствата не са от първостепенно значение за прекарване на истинска почивка. Най-голяма наслада и удоволствие им доставя прекрасното море, уникалната тишина, мързеливите дни под жарките лъчи на слънцето и веселите нощи с приятелите край огъня.

Името на плажа идва от турски език и означава Черен дол. Местността се намира между град Бяла и Горица, но самият път, който води до там е наистина труднопроходим и не е асфалтиран.
Ако решите да отидете на палатки на Кара Дере или просто за един ден да съберете тен, ви съветваме предварително да видите прогнозата за времето, за да не уцелите дъждовни дни.
Преди отиването си там си носете всичко необходимо (според дължината на престоя ви), тъй като най-близкото заведение или магазин се намират в град Бяла - на около 4-5 км.
Хубавото е също така да знаете, че Кара Дере е доста популярен сред нудистите, заради своята изолираност.

Плажната ивица на Кара Дере е покрита със ситен златист пясък и е обградена от север и юг от величествените скали на Черни нос и нос Бяла. Там можете да изживеете наистина незабравими моменти с близките си хора. Не са ви необходими дискотеки и заведения, за да се радвате на живота и да се забавлявате. Голямата компания, хубава музика и сладките приказки край огъня на фона на тихата нощ, лекия вятър и приятния шум на вълните, превръщат всяка една нощ в незабравима!

Ако търсите място, където да избягате от ежедневието и не искате да бъдете обезпокоявани, то тогава Кара Дере е идеалната дестинация за вас. Там дори на места телефоните нямат обхват! Нашият призив към всички посетители е да почистват битовите отпадъци след себе си, защото това е единственият начин да запазим местността такава каквото е. Нека се уважаваме едни и други и не бъдем егоисти!

Вижте коментари за плаж Кара дере

Хотели в близост

къща за гости Д.Богданова
Обзор • Цена на човек: 16.7 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Обзор
Обзор • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Рай
Обзор • Цена на човек: 12.5 - 32.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
семеен хотел Даф
Обзор • Цена на човек: 26.7 - 40 лв
Включва нощувка, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Кара дере


затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.