плаж Обзор

плаж Обзор

Едно от най-посещаваните и атрактивни места в малкото курортно градче Обзор е неговият плаж. Плажната ивица е наистина огромно – дълга е над 10 км. и е широка между 20 и 60 метра. Тя е покрита с мек златист пясък, който е толкова фин, че гали краката, докато ходите по него.

Посетителите на града имат невероятното удоволствие да се наслаждават на усещането за спокойствие и пълноценна почивка, а в съчетание със свежия въздух, красивите гледки и зеленината, от която е заобиколен плажът, правят курорта уникално място за туризъм. В районът виреят дъбови и букови гори, а миризмата на цъфналите липи може да се усети в целия град, дори и на плажа. Това действа особено успокояващо и релаксиращо и подсилва чувството за близост с природата.

На плажа в Обзор се предлагат всякакви удобства за гостите. Могат да се вземат чадъри и шезлонги под наем, но има и свободна зона, където да се настаните със собствени плажни принадлежности. Също така по алеята са построени много заведения и ресторанти, които да посещавате както през деня, така и през нощта. Не липсва и възможност за практикуване на водни спортове като каране на водно колело, разходка с лодка, каране на сърф,гмуркане, както и да играете плажен волейбол и футбол.

Плажът се охранява ежедневно, а водата е чиста и плитка и е подходяща за къпане от деца.
В разгара на летния сезон плажът е доста посещаван от туристи от страната и чужбина. Понякога е трудно да се намери място за плажуване, затова е хубаво да се отиде по-рано сутринта или пък след обяд, когато слънцето не е толкова силно.

Освен за летуване плажът в Обзор се използва и за сцена на български и чуждестранни изпълнители, които изнасят своите концерти или вземат участие в музикални фестивали. Близостта на Обзор с някои от големите и шумни курорти у нас като Бургас, Слънчев бряг и Несебър играят също голяма роля за неговата популярност. Всеки турист може да си направи разходка до тези места, а след това да си почине истински в невероятното черноморско градче.

Вижте коментари за плаж Обзор

Хотели в близост

къща за гости Д.Богданова
Обзор • Цена на човек: 16.7 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Обзор
Обзор • Цена на човек: 20 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Рай
Обзор • Цена на човек: 12.5 - 32.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
семеен хотел Даф
Обзор • Цена на човек: 26.7 - 40 лв
Включва нощувка, туристическа такса
хотел Бисер
Обзор • Цена на човек: 41.3 - 80.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
виж още хотели

Коментари за плаж Обзор


Забележителности в близост

затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.