Плаж Олимпийски надежди, Равда

Плаж Олимписйки надежди -Равда
Южен плаж Несебър

Плаж Олимпийски надежди се намира в северната част на курортното селище Равда. Плажът реално е продължение на централния плаж на Равда, като разграничителна линия се явявала Г-образна буна в края на улица Аурелия. В другия си край, плажът е ограничен от друга буна която навлиза навътре в залива. Върху нея е излят бетонен пристан, който служи като междинна спирка на различни туристически лодки и корабчета предлагащи морска разходка в залива между Несебър и Слъчев бряг.

С общ рейтинг от 8.3, Плаж Олимпийски надежди Равда се нарежда на 10 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Олимпийски надежди Равда го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.3/10
Удобства
8/10
Чистота
6.7/10
Бряг
8.3/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плаж Олимпийски надежди дължи името си от изградения в социалистическото минало на страната спортен туристически комплекс, който предлага отлични условия за летен туризъм и е предпочитана дестинация за семейна, ученическа и студентска почивка. Основната причина за популярността на комплекса в близкото минало е именно прилежащата към него плажна ивица.

Природни условия и характеристика на Плаж Олимпийски надежди Равда

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: фин златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, морски каяк

Морски съоръжения, които са изградени от двете страни на плажа са оформили един тих и спокоен залив с идеални условия за отдих на семейства с малки деца. Родителите могат да оставят малките си да тичат на воля, без да се притеснявате за тяхната безопасност. Пясъкът е чист и много фин, а морето е кристално чисто и топло. Дъното е с полегат наклон, без ями, водовъртежи и коварни подводни течения. Плажът се наблюдава от професионални спасители, а на територията има медицински център.

По цялата си дължина плаж Олимпийски надежди е лесно достъпен с автомобил или пеша. Въпреки, че намирането на паркинг места в активния сезон е предизвикателство, все пак такива има. Това го прави привлекателна дестинация включително за идващи извън града посетители от близките курортни градове Несебър, Слънчев бряг или дори Бургас.

Ако търсите приключения, плажът Олимпийски надежди предлага пълна гама от водни спортове. Базата разполага с водни колела, водни банани, кръгови лодки, водни ски и сърф училище с отлични условия за плуване и гмуркане. Ако предпочитате да останете на брега, можете да се насладите на плажен волейбол или футбол на трева. Можете също така да наемете чадър и шезлонг и да се отпуснете, наслаждавайки се на красивата природа, яркото слънце и прохладния бриз. На разположение има бистро и бар, където можете да опитате морски специалитети и да се забавлявате с приятели.

Една от най-големите атракции на комплекса е сърф училището, където професионалните сърфисти могат да ви помогнат да се насладите на този все още малко познат спорт в България. За капак, Плажът Олимпийски надежди предлага и отлични условия за яхтинг.

Какво интересно в района на Плаж Олимпийски надежди, Равда?

  • Аква Парадайз - близо до Несебър
  • Камел парк съни бийч - близо до Ахелой
  • Аквапарк Карибски пирати - близо до Слънчев бряг 
  • Морски аквариум "Свети Никола" - близо до Несебър
  • Археологически музей (Несебър)
  • Несебър Стария град - близо до Несебър
  • Аквапарк Кубан - близо до Слънчев бряг
  • Екшън Аквапарк - близо до Слънчев бряг
  • Аквапарк Leap Frog - близо до Свети Влас
  • Поморийско езеро - близо до Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *