плаж Резово

плаж Резово

Село Резово е красиво черноморско курортно селище, което предлага отлични условия за спокойна лятна почивка. Резово е разположен на 11 км. от Синеморец и на 17 км. от Ахтопол, на границата с Турция. Освен чиста плажна ивица, в околността се намират редица природни забележителности, които са известни туристически дестинации.

Днес в селцето живеят по малко от 100 души, което е гаранция за наличието на пусти плажове и истински релакс. Ивицата не е препълнена с платени чадъри и шезлонги, които да заемат голяма част от плажа и създават у повечето туристи неприятно усещане. На плажа работят няколко малки заведения, където да похапнете или да си поръчате студена напитка, с която да се разхладите. Там може да се наслаждавате на тихи и топли вечери край брега на морето и да си правите дълги романтични разходки с любимия човек.

В Резово има няколко семейни хотели с чудесни условия за настаняване на доста приемливи цени. В съседните по-големи курорти може да откриете множество възможности за забавление и развлечения като барове, дискотеки, ресторанти, водни спортове, аквапаркове и т.н.

Районът на Резово крие невероятни места, до които да си направите разходка. На север се простира една от най-дивите местности у нас – Силистар, характеризираща се с уникален растителен и животински свят. На юг се шири долината на река Резовска, която е добре позната с чудните си скални форми. Може да отскочите и до историческите центрове на България – Созопол и Несебър, където е най-големият поток от туристи през горещите месеци.

Вижте коментари за плаж Резово

Хотели в близост

семеен хотел Дайана бийч
Синеморец • Цена на човек: 40 - 57.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
къща Каланджа 2
Синеморец • Цена на човек: 30 - 55 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Каланджа 1
Синеморец • Цена на човек: 15 - 35 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Дъбрава
Синеморец • Цена на човек: 15 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
вила Малина
Синеморец • Цена на човек: 20 - 26.7 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Резово


Забележителности в близост

Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.