плаж Ропотамо

плаж Ропотамо

Резерват Ропотамо се намира на 6 км. северно от град Приморско и на 12 км. южно от Созопол. Освен красива природа, интересни забележителности и вековна гора, на неговата територия се намира и един удивителен красив, който е див, безлюден и недокоснат от човешка ръка. Там човек има усещането, че се намира на хиляди километри от цивилизацията. Това невероятно чувство те обзема още в първия миг, в който зърнеш златистата плажна ивица и безкрайния син хоризонт.

Достъпът до плаж Ропотамо е ограничен и не може да се стигне с кола. Причината за това е, че е поставена бариера на пътя, водещ към него. Пред самата бариера ще трябва да спрете и да продължите пеша.

За да стигнете до мястото тръгвате по пътя от Приморско, който води до Беглик Таш. Малко след като подминете отбивката за Беглик Таш ще видите и самата бариера. Там можете да оставите колата си и да продължите напред към плажа.

Плаж Ропотамо е наистина неповторим. Пясъкът е фин, златист и чист, без камъни. Плажната ивица не е голяма, но за сметка на това водата е бистра и приятна за къпане. Там няма изградени заведения, така че задължително със себе си носете вода и нещо хапване. Не забравяйте да си вземете чадър, за да не се почуствате зле от силното слънце. Плажът не се охранява и се посещава предимно от нудисти.
Това,което бихме ви препоръчали е да не пропускате да си направите разходка с лодка из резерват Ропотамо. Чувството е прекрасно, а и ще ви останат чудесни спомени от близостта с българската природа. Това е една прекрасна възможност за семейна обиколка.

Близките населени места като Дюни, Приморско, Китен и Созопол предлагат отлични условия за настаняване на изгодни цени и според финансовите възможности на всеки българин. Също така по плажната ивица в тези курорти има множество заведения и барове, където да се събирате с приятели и да се забавлявате.

Вижте коментари за плаж Ропотамо

Хотели в близост

хотелски апартамент Парадайз Ол Инклузив
Приморско • Цена на човек: 20 - 40 лв
Включва нощувка
хотел Норт Бийч
Приморско • Цена на човек: 42.5 - 75 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, вечеря, безплатен басейн с чадър и шезлонг
семеен хотел Свети Димитър
Приморско • Цена на човек: 19.2 - 53 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
апартаменти Хелиос луксозни апартаменти
Приморско • Цена на човек: 18.6 - 54.8 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Налично паркомясто и безплатен интернет
къща за гости ММ
Приморско • Цена на човек: 8 - 20 лв
Включва нощувка
виж още хотели

Коментари за плаж Ропотамо


Забележителности в близост

Резерват Ропотамо
област Бургас
Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.