плаж Сарафово

плаж Сарафово

Плаж Сарафово е разположен в едноименния квартал в Бургас, на 14 км. северно от големия морски град и на 12 км. югозападно от Поморие.

Плажът е от градски тип и е доста популярен сред местните като страхотно място за плажуване и плуване. Той е сравнително спокоен дори и в разгара на летния сезон, а в същото време предлага на туристите различни удобства като заведения, барове, платени чадъри и шезлонги.

Плажната ивица на Сарафово е изкушение за всеки търсещ спасение от горещото време. Представете си четири километра плаж, покрит с фин пясък и красиво море, което ви примамва да поплувате в него. На отделни места пясъкът има черен цвят, което се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Тези части от плажа се нагряват много бързо от слънцето, затова е задължително да ходите с чехли, тъй като кожата ви ще изгори.

Водата в района е плитка и чиста и е без резки промени в дълбочината, което я прави подходяща за къпане от деца и хора, които не могат да плуват. За развлечението на плажуващите са на разположение водни колела, банан, джетове и скутер. Морето тук също е подходящо за практикуване на спортове като уиндсърф и кайтсърф.

Територията на плаж Сарафово се охранява и там са разположени платени чадъри и шезлонги. Освен това в близост се намират кафенета, ресторанти и капанчета за всеки вкус и предпочитания. Квартал Сарафово предоставя възможност за настаняване в семейни хотели, частни вили или стаи под наем. Цените са изгодни и отговарят на финансовите възможности на българските туристи.

Бургас е идеално място за купони и веселия през нощта. По плажна ивица са изградени многобройни дискотеки и барове, където звучи различна музика. Бургас примамва посетители от страната и чужбина с това, че е голям и модерен курорт, където има многобройни атракции и интересни забележителности.
Някои от популярните събития, които се провеждат в града са Фестивалът на пясъчните фигури, както и музикалният фестивал Spirit of Burgas, който се състои през целия август месец.

Вижте коментари за плаж Сарафово

Хотели в близост

хотел Сити
Бургас • Цена на човек: 22.3 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
апарт хотел Пенелопа Палас
Поморие • Цена на човек: 35 - 97.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, интернет, открит басейн, чадъри и шезлонги
хотел Свети Илия
Бургас • Цена на човек: 20 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, сауна джакузи интернет паркинг
къща за гости Слънчогледите
Поморие • Цена на човек: 9.6 - 15 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Драма
Бургас • Цена на човек: 32 - 58 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
виж още хотели

Коментари за плаж Сарафово


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.