плаж Траката - Евксиноград

плаж Траката - Евксиноград

Плаж Траката е разположен на приблизително 5 км. северно от Варна по посока Златни пясъци и в близост до курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена. Плажът е част от местността Евксиноград и е едно от най-чудесните места за плажуване в района на морската столица на България. Плажът е сравнително малък, но достъпа до него е улеснен. В близост има спирки на автобусите на градския транспорт с номер 89,209 и 409.

Траката е предпочитан плаж от туристите и местните жители, тъй като обстановката там е спокойна и не е пренаселен. На около няма шумни заведения, от където да звучи силна музика и глъч.

Заради това, че няма толкова много хора, плажът е изключително чист и приятен. Особено е подходящ за деца, които могат да си играят и веселят на воля. Водата е бистра и плитка, но недостатък е, че морското дъно е обсипано с камъни, което може да ви създаде неудобство, докато вървите по него.
В близост до плажа има капанчета, където да похапнете или пийнете нещо разхладително. Изградени са и доста семейни хотели, в които да отседнете, ако решите да прекарате няколко дни във Варна.

Във Варна има чудесни възможности за културен и морски туризъм. По централната плажна ивица са изградени редица заведения и барове и се предлагат разнообразие от атракции за вас и децата ви – басейни, водни спортове, бънджи скокове, увеселителен парк, Морската градина, детски кътове, молове и т.н. Освен това ще откриете доста интересни исторически забележителности, а сред най-посещаваните обекти са Планетариумът и Делфинауримът, където ще имате невероятната възможност да се насладите на уникалното шоу на морските бозайници.

Вижте коментари за плаж Траката - Евксиноград

Хотели в близост

апартамент Теви
Варна • Цена на човек: 20 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, бутилка вино
хотел Релакс
Варна • Цена на човек: 11.7 - 60 лв
Включва нощувка, туристическа такса, закуска
хотел Вероника
Кранево • Цена на човек: 17.5 - 38 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Варна
Кранево • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Вили Искър 1
Кранево • Цена на човек: 16.3 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, WiFi, BBQ, Басейн, Паркинг с видеонаблюдение
виж още хотели

Коментари за плаж Траката - Евксиноград


Забележителности в близост

Римски терми (Варна)
област Варна
Аладжа манастир
област Варна
Побитите камъни
област Варна
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.