Попски плаж Царево

Попски плаж Царево

Повечето от вас са чували, че Царево е един много красив черноморски град, където има отлични условия за лятна почивка. Ако го посетите лично ще се убедите, че тези слухове не са случайни,а са напълно оправдани.

Плажовете на Царево са притегателна точка за туристите. Единият от тях е Попският плаж, който се намира в най-северната част на градчето. Крайбрежието там е много живописно и се радва на прекрасни гледки.

През лятото плажът е любимо място за малки и големи, българи и чужденци в периода от май до септември. Водата там е много топла и чиста, а дъното е плитко дори и по-навътре в морето. Плажът е покрит с мек и ситен пясък, който е без камъни и има хора, които се грижат за неговата чистота.
На Попския плаж ще намерите платени чадъри и шезлонги, но ако не желаете да плащате,има достатъчно място да се настаните в свободната зона.

Самият плаж не е много дълъг, но за сметка на това е доста просторен. Достъпът до него е много лесен от всяка една точка на Царево. В близост се намират семейни хотели и квартири, а по алеята има заведения и барове, от където може да си купите нещо за ядене и пиене.

Ако обичате плажните забавления определено няма да скучаете, тъй като има изградена мрежа за плажен волейбол. Разбира се на лице са всички необходими предпоставки за практикуване на водни спортове.
В случай, че сте изследователи и обичате да опознавате нови и непознати кътчета, ви препоръчваме да посетите някои от атракциите в района на Царево.

Едно от тези места е блатото-лагуна Аркутино, където виреят водни лилии, ириси и пълзящи лиани. Блатото е отделено от морето посредством пясъчни дюни, а плажът, които се образува също носи името Аркутино. Природният резерват Ропотамо крие един девствен и недокоснат от човешка ръка свят, които ще ви омае и покори с красотата си. На 17 км. от Царево отстои живописният град Приморско. Той от своя страна също е известен с обширната си плажна ивица и уютни хотели, правещи го привлекателен за лятна почивка.

Вижте коментари за Попски плаж Царево

Хотели в близост

апартаменти Пеборо
Царево • Цена на човек: 12.5 - 17.5 лв
Включва нощувка, туристическа такса
семеен хотел Гео-мар
Царево • Цена на човек: 12.5 - 22.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
семеен хотел Морска градина
Царево • Цена на човек: 13.3 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Атива
Лозенец • Цена на човек: 13.3 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
почивна станция Екзотика
Лозенец • Цена на човек: 20 - 32.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Попски плаж Царево


Забележителности в близост

Резерват Силкосия
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
Созопол - стария град
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.