Сандански – минерални извори, Спа комплекси, извор Мирото

Сандански – минерални извори, Спа комплекси, извор Мирото

Сандански е малко градче, разположено сред уюта и гостоприемството на Пирин планина, а около него се реят красиви поля, безбродни гори и прелестни гледки. Сандански се е разпрострял в непосредствена близост до река Санданска Бистрица и се радва на уханието и чистотата на планинската свежест.

Районът около градчето е надарен с несметни природни богатства и красоти. Те го определят като отправна точка за туризъм и предпочитано място от множество българи и чужденци място за отдих. Местността изобилства от наличието на минерални извори с чудати лечебни свойства. Именно съществуването на термалните извори са главната причина за развитието на Сандански като реномирано балнеоложко селище. Атрактивността на градчето се допълва и от интересните исторически обекти, които могат да се наблюдават тук и възможността за дълги преходи в планината.

Тези земи са били обитавани още в дълбока древност. Различните племена и народи са били изкушавани и привличани от даденостите на местността и са се заселвали по тези места. В околността се намират повече от 80 минерални извора, чиято температура варира между 42 и 81 градуса. Водата е с ниска минерализация,богат химически състав, лекува редица заболявания и дарява със здраве и красота човешкото тяло.

В Сандански са разположени 6 термални извора, като водата е чудесна за пиене и е с уникална лечебна сила. Най-известният е извор „Мирото“ . Водата от него е кристално чиста и безцветна. Подходяща е за питеен прием при стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречни, урологични и метаболитни заболявания – подагра, диабет, затлъстяване. За външно балнеолечение – при заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, кожни заболявания (благодарение на високото съдържание на метасилициева киселина, която оказва мощно детоксично действие върху кожата).

Има отлично изградена курортна база, реномирани лечебни центрове и елитни Спа комплекси, където се извършват различни разкрасяващи и релаксиращи процедури с чудатите свойства на водата. Сандански е известен в цяла Европа с това, че в него успешно се лекуват бронхиална астма, заболявания на бъбреците и хронични ставни заболявания.

Вижте коментари за Сандански – минерални извори, Спа комплекси, извор Мирото

Хотели в близост

апартаменти Фешън
Сандански • Цена на човек: 12 - 15 лв
Включва нощувка, ДДС
къща за гости Стоянови
Сандански • Цена на човек: 12.5 - 15 лв
Включва нощувка
семеен хотел Дани
Сандански • Цена на човек: 18 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
къща за гости Ана-Вал
Сандански • Цена на човек: 32.5 - 33.8 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Римски мост
Мелник • Цена на човек: 16 - 20 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Сандански – минерални извори, Спа комплекси, извор Мирото


Забележителности в близост

Кордопулова къща - Мелник
област Благоевград
Мелнишки пирамиди
област Благоевград
Петрич - "Рупите"
област Благоевград
Роженски манастир - Мелник
област Благоевград
връх Вихрен
област Благоевград
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.