Плаж Атлиман, Китен

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Северният плаж на Китен или известен още като Атлиман, е другият плаж в Китен, който предлага прекрасни условия на туристите за почивка и релакс.

Всеки, който е посетил това кътче се е уверил, че е особено живописен и очарователен плаж. Заобиколен е от красиви скални масиви, където на места се образуват малки заливи с кристално бистра и синя вода. Дължината му достига до 2 км, а цялата му площ се равнява на 80 000 кв.м. Морското дъно е полегато, а водата е сравнително спокойна, която я прави подходяща за къпане на деца и хора, които нямат плувчески умения.

Тъй като плажната ивица е отдадена на концесия, тя се поддържа в добро състояние и се охранява от спасители. На плажа са поставени чадъри и шезлонги под наем, но е на разположение и свободно пространство, където да се настаните без да е необходимо да плащате.

Като всеки модерен плаж и тук са осигурени плажни атракции за летовниците.Това включва водни спортове, плажен волейбол и футбол, а за най-малките посетители на лице е голям батут за игра на самия морски бряг.

Ако посещавате плажа по-рано сутринта със сигурност ще си намерите хубаво място, където да се настаните. В случай, че не сте от ранобудните и предпочитате да ходите на плаж малко преди обяд, има вероятност да не намерите места за себе си,особено ако сте по-голяма компания.

По плажната ивица се намират няколко заведения и ресторанти, които работят през летния сезон и са чудесни за почивка край морето. Едното от тях е доста старо и се нарича Зангадор. През деня работи като обикновено заведение, а вечерта е дискотека.

С общ рейтинг от 7.9, Плаж Атлиман Китен се нарежда на 38 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Атлиман Китен го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.9/10
Удобства
7.2/10
Чистота
6.5/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Атлиман Китен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: фин златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: водни скокове

В близост до Китен се простира друго невероятно селище, носещо името Лозенец. Селцето ще ви плени с уникалната си природа и живописно крайбрежие, а ако се чудите къде да отседнете на Южното Черноморие, може да се окаже, че Лозенец е идеалната дестинация за вас. Други забележителности в района на Китен са още резерват Ропотамо, тракийското селище Беклик Таш, плаж Силистар и скалното образувание „Скална глава”.

Какво интересно в района на Плаж Атлиман, Китен?

Снимки от северния плаж на Китен

2 коментара към “Плаж Атлиман, Китен

  1. Чист и хубав плаж, за съжаление музиката от заведенията е прекалено силна и вместо почивка се получава обратен ефект.

  2. Хората с телк не са освободени от такса питам защо?Всички плажове имат политика и хората с толкова решение над 71%са освободени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *