Централен плаж Черноморец

Централен плаж Черноморец

Централният плаж в малкото курортно градче Черноморец е едно от най-красивите плажове от градски тип, които можете да видите по българското крайбрежие. То е любимо място за плажуване от българи и чужденци, защото е чист и поддържан, а гледките наоколо са удивителни.

Плажната ивица е сравнително тясна и е дълга около 2 км. Размерите на плажа са ограничени, заради местоположението на залива, върху който се шири. От друга страна обаче водата е много плитка и бистра, което я прави подходяща за семейства с деца. Пясъкът е мек и златист, а децата ви могат да си правят пясъчни замъци на воля.

По алеята са изградени десетки ресторанти, барове и заведения, където се предлага българска и европейска кухня. Там цените са нормални за морето. Също така има възможност за каране на сърф, гмуркане, обиколка с лодка или каране на водно колело. Така че ако ви омръзне само да се излежавате на плажа, има начини да се разнообразявате и забавлявате.

Централният плаж се охранява от спасители. Там са поставени и платени чадъри и шезлонги, а в разгара на лятото плажът привлича толкова много хора,че понякога дори е трудно да се намери място за поставяне на хавлията. За да избегнете подобна ситуация ви препоръчваме да отидете по-рано сутринта или в късния следобед.

В Черноморец се предлага разнообразие от обекти за настаняване и приятни ресторанти. Вечер можете да седнете в някое от крайбрежните заведения и да се любувате на шума на вълните в компанията на близките си хора, с чаша питие в ръка. Там има и една дискотека, където се събират много млади хора. Плажът се намира само на 5 мин. от центъра на градчета, така че достъпът ви до него е лесен и бърз.
В близост до градчето се намират и по-големи летни курорти, където е динамично и оживено. Такива места са Созопол, Слънчев бряг, Бургас и Китен.

През юли и август броят на плажуващите в Черноморец значително се увеличава, а заедно с това и битовите отпадъци на плажа. Затова нашият призив е всеки да събира отпадъците след себе си, за да не замърсяваме това прекрасно място и да го запазим чисто и красиво, какво искаме да бъде!

Вижте коментари за Централен плаж Черноморец

Хотели в близост

стаи за гости Лост сити
Черноморец • Цена на човек: 32.5 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, вечеря
вила Софиа
Черноморец • Цена на човек: 20 - 20 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
семеен хотел Санта Мария
Черноморец • Цена на човек: 16.7 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
апартаменти Вила Черноморец
Черноморец • Цена на човек: 16.3 - 25 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Таневи
Созопол • Цена на човек: 25 - 45 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Централен плаж Черноморец


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.