Централен плаж Варна

Централен плаж Варна

Централният плаж във Варна е една от най-горещите точки в града през лятото. Причината за това е не само обширната плажна ивица, но и многобройните заведения и барове, които работят почти денонощно. Достъпът до него е значително улеснен и когото и да попитате как да стигнете до там, ще може без проблем да ви упъти.

През деня Централният плаж е любимо място освен за събиране на тен, но също така и за разходка, тъй като хората имат възможност да се любуват на красивото море и посетят Морската градина.
Не е изненадващ факта, че през летните месеци Алея първа е сборен пункт за местните жители и туристите, които искат да се веселят и прекарат една страхотна вечер. Там се намират едни от най-добрите ресторанти и дискотеки в морската столица, където звучи музика за всеки вкус и предпочитания. Ще може да опитате традиционни български ястия, китайска и гръцка кухня, морски деликатеси и т.н.

Централният плаж разполага с медицински пунктове и се охранява по време на целия летен сезон. За вас се предлагат платени чадъри и шезлонги, но безплатна зона не е голяма и ако обичате да ставате късно е възможно да ви бъде трудно да си намерите хубаво местенце за разпъване на хавлията.
На ваше разположение още са душове и съблекални, където да се преоблечете. Ако огладнеете или ви се прииска студена напитка, в близките заведения ще откриете каквото ви е необходимо.

Централният плаж е презастроен и ако търсите усамотение, тук няма да го намерите. Заради своята пренаселеност плажът не е особено подходящ за деца. Друга причина за това е, че морското дъно изведнъж става дълбоко, а това може да крие потенциална опасност за малчуганите.

Мненията относно качеството на Централния плаж са различни. Туристите го предпочитат, защото до него се достига бързо и лесно, а варненци идват тук предимно на бира и цаца, за да разпускат и да се любуват на гледката, както и за нощни забавления, но за къпане предпочитат плажовете извън Варна.

Вижте коментари за Централен плаж Варна

Хотели в близост

хотел Релакс
Варна • Цена на човек: 11.7 - 60 лв
Включва нощувка, туристическа такса, закуска
апартамент Теви
Варна • Цена на човек: 20 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, бутилка вино
хотел Вероника
Кранево • Цена на човек: 17.5 - 38 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Варна
Кранево • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Вили Искър 1
Кранево • Цена на човек: 16.3 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, WiFi, BBQ, Басейн, Паркинг с видеонаблюдение
виж още хотели

Коментари за Централен плаж Варна


Забележителности в близост

Римски терми (Варна)
област Варна
Аладжа манастир
област Варна
Побитите камъни
област Варна
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.