Плаж Златни пясъци

Плаж Син флаг СИН ФЛАГ за екологичност за 2019-2023 год.

Златни пясъци е един от най-големите и посещавани летни курорти в България. Той се намира в близост до град Варна и привлича множество туристи с разнообразие на хотели, заведения и атракции и оживен нощен живот.

С общ рейтинг от 8.1, Плаж Златни пясъци се нарежда на 11 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Златни пясъци го правят подходящ за семеен отдих, парти.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.1/10
Удобства
7.8/10
Чистота
6.5/10
Бряг
6.2/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Златни пясъци

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: фин златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Централният плаж в курорта Златни пясъци е най-притегателната точка за всички посетители. Там те се радват на широка, чиста и добре поддържана плажна ивица, но заради големия интерес към Златни пясъци в разгара на сезона е пренаселен.

На плажа са изградени всякакви удобства за плажуващите – ресторанти, барове, душове и тоалетни. Освен това се предлагат атракции като практикуване на водни спортове, а също така има игрища за плажен волейбол и футбол. Други начини да се развличате са банани, парашути, рингове, джетове и балони. Плажът ежедневно се охранява от спасители, които съблюдават за безопасността на летуващите.
Има възможност да избирате дали да си платите за ползването на чадър и шезлонг, които са на доста висока цена, или пък да използвате собствен чадър.

По алеята има редица магазини за сувенири, дрехи, магазини и т.н. През лятото намирането на място за паркиране в курорта може да се окаже истинско приключение. Ако не сте гост на някой хотел има вероятност да обикаляте доста дълго, докато намерите къде да оставите автомобила си. Затова ви препоръчваме да отидете на плаж рано сутринта, за да не губите времето си в напразно обикаляне.
В близост до плажа има построен голям аквапарк, където се предлагат изобилие от забавления за вас и децата ви. Ако плажната ивица ви се стори прекалено пренаселена за вашия вкус, бихте могли да прекарате целия ден в аквапарка. В Златни пясъци не е никак трудно да намерите начин да разпускате и прекарвате свободното си време.

Мнението на мнозина посетили на плажът в Златни пясъци е, че той е един от най-красивите и хубави плажове по нашето Черноморие, но е твърде шумен, застроен и пренаселен, което се оказва голяма пречка за прекарването на спокойна почивка, особено за семейства с деца.

Какво интересно в района на Плаж Златни пясъци?

  • Аквапарк Акваполис - близо до Златни Пясъци
  • Природен парк Златни пясъци - площ 1321 ха - близо до Варна
  • Скален манастир Аладжа - близо до Варна
  • Батовско блато (Балтата) - близо до Каварна
  • Делфинариум Варна - близо до Варна
  • Зоопарк Варна - близо до Варна
  • Природонаучен музей (Варна)
  • Планетариум "Николай Коперник" - близо до Варна
  • Аквариум - Варна - близо до Варна
  • Варненски аквариум

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *