Централен плаж Бургас

Централен плаж Бургас

Централният плаж в Бургас е любимо място на българи и чужденци за прекарването на тяхното свободно време или почивка. Плажът е приятен и чудесен за къпане и събиране на тен под жарките слънчеви лъчи.
В непосредствена близост до Централния плаж е разположено пристанището, както и едно от най-посещаваните кътчета в града – Морската градина. През лятото паркът и плажът са доста оживени, но определено си заслужава да се посетят.

Плажът има дължина от 2 км. и се шири по протежение на Морската градина, а на широчина достига до 30 м. На туристите прави впечатление, че на места пясъкът е черен, което се дължи на прекаленото количество желязо в самия пясък. Като цяло плажната ивица се поддържа чиста и се обработва със специална техника, за да могат местните жители и посетителите да се наслаждават пълноценно на престоя си и да останат доволни от качеството на плажа.

Плажът се охранява през деня, а също така има душове и съблекални. От няколко години насам чадърите и шезлонгите на този плаж са напълно безплатни за посетителите. Това е може би единственото място у нас, където се предлагат чадъри и шезлонги безплатно.

На плажната ивица са изградени редица заведения и капанчета, които приветстват своите гости с приятна музика и вкусни ястия. Там ще ви сервират хубава храна и студени напитки и ще се погрижат за доброто ви настроение. Традиционно българите обичат да си поръчат цаца и студена бира и да прекарат времето в сладки приказки с приятелите си.

Ако слънцето ви дойде в повече, винаги можете да се разходите из близкия парк, където ви очаква прохлада, много зеленина и продавачи на сладолед. Там има и детски кътове и различни забавления за децата ви, които със сигурност ще им харесат. Морската градина е задължително място за посещение в Бургас, тъй като е една от емблемите на града.

Забележителностите в морския град са доста, но един цял ден ще ви бъде достатъчен, за да ги разгледате всичките. Ако разполагате със собствен автомобил и повече свободно време няма да сгрешите, ако отскочите и до някой от близко разположените черноморски курорти като Несебър, Созопол, Поморие или Синеморец.

Вижте коментари за Централен плаж Бургас

Хотели в близост

хотел Булаир
Бургас • Цена на човек: 34.5 - 69 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Драма
Бургас • Цена на човек: 32 - 58 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Свети Илия
Бургас • Цена на човек: 20 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, сауна джакузи интернет паркинг
хотел Сити
Бургас • Цена на човек: 22.3 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
апарт хотел Пенелопа Палас
Поморие • Цена на човек: 35 - 97.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, интернет, открит басейн, чадъри и шезлонги
виж още хотели

Коментари за Централен плаж Бургас


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.