плаж Албена

плаж Албена

Албена от дълги години се слави като един от най-модерните и приятни летни комплекси у нас, където плажната ивица е много добре поддържана, а водата е плитка и чудесна за къпане.

Албена е разположена в Североизточна България, на 8 км. от град Балчик и на 30 км. от град Варна. Плажната ивица в курорта е изключително живописна. Тя има дължина от 5 км. и е широко приблизително 150 м. Не далеч се шири прохладна лонгозна гора, което е още една причина плажът на Албена да е толкова предпочитан от туристите.Чудесното съчетание от свеж въздух, зеленина, бистра вода и фин пясък им действа като магнит.

Според мнозина плажът в курорта е най-хубавият плаж, който може да се види по Северното Черноморие. Той е охраняем и ежедневно се почиства и обработва. Също така се предлагат платени чадъри и шезлонги. За гостите на хотелите обаче те са безплатни, ако плажуват в съотвената зона на хотела.
За щастие тук има и просторна безплатна зона, където може да поставите собствен чадър.
Макар и съвременен курорт, тук хотелите не са изградени в непосредствена близост един до друг. Строителството е съобразено така, че да не създава тягостно усещане у посетителя, заемайки голяма част от плажната ивица.

На плажа на няколко различни места са изградени детски кътове, където малчуганите могат да се забавляват на воля, докато вие си почивате и релаксирате. Разбира се на плажа има разнообразие от заведения и барове, където цените са високи, но изживяването от посещението на Албена си заслужава.
Входът в курортния комплекс за външни посетители е 5 лв., като таксата важи за цялото денонощие и може да оставите колата си на всеки един паркинг в комплекса.

Вижте коментари за плаж Албена

Хотели в близост

бунгала Ди Маре
Кранево • Цена на човек: 25 - 31.7 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Вили Искър 1
Кранево • Цена на човек: 16.3 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, WiFi, BBQ, Басейн, Паркинг с видеонаблюдение
стаи за гости Бистра
Кранево • Цена на човек: 20 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Вероника
Кранево • Цена на човек: 17.5 - 38 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Варна
Кранево • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Албена


Забележителности в близост

Аладжа манастир
област Варна
Римски терми (Варна)
област Варна
нос Калиакра
област Добрич
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.