Плаж Къмпинг Карвуна, Крепец

С общ рейтинг от 7.6, Плаж Къмпинг Карвуна Крепец се нарежда на 14 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Къмпинг Карвуна Крепец го правят подходящ за възрастни, спокоен отдих, лагеруване.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.6/10
Удобства
5.7/10
Чистота
6/10
Бряг
4.9/10
Вода
8.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Къмпинг Карвуна Крепец

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък, скали
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: умерено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Ако сте любители на природата и обичате близостта с нея, ако искате лятната почивка да я прекарате на някое тихо и живописно местенце на морето, защото предпочитате усамотението пред навалицата, то тогава ви препоръчваме къмпинг Карвуна. Това е толкова спокойно и уединено място, където няма да чуете друг шум освен този на морските вълни и морския бриз.

Къмпингът е разположен в най-северната част на Българското Черноморие и отстои само на 1 км. от село Крапец. Към днешна дата къмпингът не функционира, но въпреки това можете да си разположите собствена палатка или каравана. Винаги, когато имате нужда да си купите нещо или искате да отидете до магазина, можете да отскочите до село Крапец, до което се стига бързо и пеша.

До 90-те години на миналия век Карвуна е бил едно от най-известните места за почивка и туризъм у нас, като е имал добре оборудвана база, ресторант, кино, магазини и заведения на плажа. Днес обаче всичко е пусто и нито един от обектите не работи.

Все пак не са малко мераклиите, които могат да се видят да къмпингуват там през лятото. Местността е много красива, а в гората всеки намира прохлада от топлото време. Плажната ивица пред къмпинга е дълга около 6 км. и е доста просторна. На места се виждат струпани миди и водорасли, изхвърлени от морето, но това не трябва да ви притеснява, защото има достатъчно място да се настаните на плажа. Водата е чиста и приятна къпане и не е дълбока, която я прави подходяща за къпане на малки деца и хора, които нямат плувчески умения. Плажът не се охранява, а също така няма действащи ресторанти и заведения, но разхождайки се по ивицата може да отидете до Крапец и да си накупите каквото ви се прииска. Освен това в селцето ще откриете доста приятни ресторанти, където се предлагат много вкусни рибни ястия.

Какво интересно в района на Плаж Къмпинг Карвуна, Крепец?

  • Дуранкулашко езеро (Блатнишко езеро) - близо до Каварна
  • Орлово блато (Карталийско блато) - близо до Каварна
  • Езерецко езеро - близо до Каварна
  • Шабленско езеро - близо до Каварна
  • Езеро Шабленска тузла - близо до Каварна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *