Плаж Бяла южен

Плаж Бяла Юг

С общ рейтинг от 6.8, Плаж Бяла южен се нарежда на 31 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Бяла южен го правят подходящ за спокоен отдих, лагеруване, нудисти, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 6.8/10
Удобства
2.7/10
Чистота
4/10
Бряг
4/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плажната ивица на черноморския град Бяла е една от най-обширните на Северното Черноморие. Това е дало възможност тя да бъде устроена като два отделни плажа, с различна насоченост. Южния плаж е тази част от ивицата която се намира на юг от почивната станция на Българската Прокуратора, поради което този плаж местните наричат Прокурорския плаж. Докато централния плаж на Бяла е благоустроен по всички стандарти за удобство и сигурност на почиващите и предлага богато разнообразие от забавления за малки и големи, в контраст, южния плаж на Бяла е изцяло предназначен за свободно ползване и се поддържа в напълно естествен вид. Това разбира се го прави притегателна дестинация за любителите на натуралните изживявания край морето. От община Бяла са се погрижили към плажната зона да бъдат изградени удобен достъп с паркинг и обществени тоалетни.

Природни условия и характеристика на Плаж Бяла южен

Разположение: естествена среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: пясък с камъни, скали
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно с камъни
Посещаемост: умерено в пик сезона
Подходящи активности: кайт и уиндсърфинг, морски каяк, съп сърфинг

Обширните размери на южния плаж на Бяла са гаранция, че дори в пик сезона тук никога не е пренаселено, което е предпоставка за прекарване на един спокоен ден край морето. Пясъкът е приятно ситен, а водата кристално чиста с приятен тюркоазен цвят. Подходът на брега е сравнително дълбок, но това не трябва да ви притеснява, тъй като морето тук е обичайно спокойно и много подходящо за плуване и гмуркане.

Ако пък почувствате нужда да се възползвате от удобствата на централен плаж Бяла, то по всяко време може съвсем спокойно да се разходите до тази част от ивицата по самия бряг и да извлечете най-доброто от своя ден край морето в Бяла.

Какво интересно в района на Плаж Бяла южен?

  • Екопътека Калето - близо до Обзор
  • Зоокът Горица - близо до Бяла
  • Резерват Камчия - площ 850 ха - близо до к.к.Камчия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *