плаж Дуранкулак

плаж Дуранкулак

Село Дуранкулак е разположено на 18 км. северно от Шабла и на 107 км. от Варна. Селището се намира само на няколко км. от границата на България с Румъния и е известен черноморски курорт. Наименованието на Дуранкулак произлиза от турски, а в превод означава „стоящо ухо”, което идва от формата на Дуранкулашкото езеро.

Дуранкулак може да предложи на туристите страхотни условия за морски, еко и културен туризъм, а красотата и уникалността на района го правят още по-привлекателен.

Едно от нещата, с което селцето е популярно е, че в неговите околности се намира забележителната местност Дуранкулашко езеро, която е отделена от морето посредством широка пясъчна ивица. Там могат да се наблюдават редки и застрашени от изчезване представители на флората и фауната. Езерото още е познато и като Орловото езеро, а интересното е, че е два пъти по- дълго, отколкото широко и не е дълбоко. Ако сте любител на природата не пропускайте да посетите това място, което е дом на над 260 вида редки растения и животни.

Дуранкулак освен със своето езеро е прочут и с очарователните си златисти брегове и море. Плажовете в района се делят на Северен и Южен, всеки от които предоставя чудесни условия за развлечения и пълноценна почивка.

Северният плаж, или познат още като „Ана Мария” на дължина достига 2.5 км. и се простира до нос Сиврибурун. Южният плаж е значително по-дълъг – около 7 км. и опира нос Крапец. Именно този плаж дели Дуранкулашкото езеро от морето.

В района на селцето е разположен къмпинг Космос, където има 30 бунгала, а на разположение на гостите са паркинг, футболно игрище, детска площадка, ресторант, бар на плажа и т.н. В къмпинга има и обособени места за каравани и палатки. Важно е да знаете, че в община Шабла къмпингуването става само на обозначените за тази цел места.

Да отидете до Дуранкулак и да не опитате нещо от менюто в ресторант „Златна рибка”, ще бъде голям пропуск за вас. Комплексът е известен в целия район с вкусните рибни ястия, които приготвят.
Дали ще посетите Дуранкулак за един ден или ще прекарате повече време зависи от вашите предпочитания. По-важното е, че там ще се докоснете до красивата българска природа и уникално море.

Вижте коментари за плаж Дуранкулак

Хотели в близост

бунгала Ди Маре
Кранево • Цена на човек: 25 - 31.7 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Вили Искър 1
Кранево • Цена на човек: 16.3 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, WiFi, BBQ, Басейн, Паркинг с видеонаблюдение
стаи за гости Бистра
Кранево • Цена на човек: 20 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Вероника
Кранево • Цена на човек: 17.5 - 38 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Варна
Кранево • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Дуранкулак


Забележителности в близост

затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.