Плаж Камчийски пясъци

Камчийски пясъци отстои на около 40 км. от град Варна и се намира между село Шкорпиловци и устието на река Камчия, а също така влиза в рамките на едноименната защитена местност.

С общ рейтинг от 7.3, Плаж Камчийски пясъци се нарежда на 23 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Камчийски пясъци го правят подходящ за спокоен отдих, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.3/10
Удобства
2.7/10
Чистота
4/10
Бряг
4.9/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Камчийски пясъци

Разположение: естествена среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: умерено в пик сезона
Подходящи активности: кайт и уиндсърфинг

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плаж Камчийски пясъци е една невероятна среща с българската природа и уникално море. Представете си накъдето и да се огледате да виждате безкрайни златисти хоризонти и непокътнати пясъчни дюни. Това е една истинска приказка, от която и вие самите може да станете част, ако пожелаете.

Плаж Камчийски пясъци е наистина огромен и е мечта за всеки, който бленува за пусти и девствени плажове. Непосредствено до него е разположена просторна лонгозна гора, която е предпочитано място за разпъване на палатки. Местността е изключително тиха и спокойна и предразполага към усамотение и бягство от ежедневния стрес.

Често тук могат да се видят млади хора, които идват за уикенда, за да прекарат няколко дни сред природата и да се насладят на красивото българско море. Не далеч от Камчийски пясъци се про

стира и резерват Камчия, където има приятни заведения и се организират разходки с лодки из резервата.
Преди години в местността Камчийски пясъци е имало бунгала, но те отдавна са вече изоставени, като днес могат да се видят само голите стени на старите постройки. На плажа няма изградени заведения, нито се охранява – той е напълно безлюден. Ако посетите плажът ще го делите с малкото му посетители, които сядат на разстояние 50-100 м. едни от други.

Истината е, че плажът няма какво да ви предложи като атракции и забавления, но пък ви осигурява една великолепна възможност да се докоснете до девствената българска природа и порадвате на едно от малкото останали незастроени кътчета у нас. Препоръчваме ви да си носите нещо хапване и вода, както и чадър, за да може да се скриете до колкото е възможно от силното слънце. Освен това не ходете боси по пясъка, защото е много горещ. Отбивката, която води до Камчийски пясъци представлява тесен и разбит път, където на места много трудно се разминават две коли. Но пък няма да имате затруднения с намирането на място за паркиране.

Какво интересно в района на Плаж Камчийски пясъци?

  • Резерват Камчия - площ 850 ха - близо до к.к.Камчия
  • Зоокът Горица - близо до Бяла
  • Долината на щраусите с.Константиново - близо до Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *