Плаж Кара дере

С общ рейтинг от 7.3, Плаж Кара дере се нарежда на 23 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Кара дере го правят подходящ за спокоен отдих, лагеруване, нудисти.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.3/10
Удобства
1.7/10
Чистота
4/10
Бряг
4.9/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Кара Дере е една от най-дивите и незаселени местности в района на Северното Черноморие. Кара Дере е изключително популярно място сред местните като невероятно кътче за отдих и почивка сред природата. През летния сезон множество хора със семействата и приятелите си се отправят натам, за да прекарат седмица – две сред природата и да си отпочинат заслужено. Посетителите спят на палатки, каравани или разполагат само със спални чували, защото за тях луксът и удобствата не са от първостепенно значение за прекарване на истинска почивка. Най-голяма наслада и удоволствие им доставя прекрасното море, уникалната тишина, мързеливите дни под жарките лъчи на слънцето и веселите нощи с приятелите край огъня.

Името на плажа идва от турски език и означава Черен дол. Местността се намира между град Бяла и Горица, но самият път, който води до там е наистина труднопроходим и не е асфалтиран. Ако решите да отидете на палатки на Кара Дере или просто за един ден да съберете тен, ви съветваме предварително да видите прогнозата за времето, за да не уцелите дъждовни дни. Преди отиването си там си носете всичко необходимо (според дължината на престоя ви), тъй като най-близкото заведение или магазин се намират в град Бяла – на около 4-5 км. Хубавото е също така да знаете, че Кара Дере е доста популярен сред нудистите, заради своята изолираност.

Природни условия и характеристика на Плаж Кара дере

Разположение: естествена среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона

Плажната ивица на Кара Дере е покрита със ситен златист пясък и е обградена от север и юг от величествените скали на Черни нос и нос Бяла. Там можете да изживеете наистина незабравими моменти с близките си хора. Не са ви необходими дискотеки и заведения, за да се радвате на живота и да се забавлявате. Голямата компания, хубава музика и сладките приказки край огъня на фона на тихата нощ, лекия вятър и приятния шум на вълните, превръщат всяка една нощ в незабравима!

Ако търсите място, където да избягате от ежедневието и не искате да бъдете обезпокоявани, то тогава Кара Дере е идеалната дестинация за вас. Там дори на места телефоните нямат обхват! Нашият призив към всички посетители е да почистват битовите отпадъци след себе си, защото това е единственият начин да запазим местността такава каквото е. Нека се уважаваме едни и други и не бъдем егоисти!

Какво интересно в района на Плаж Кара дере?

  • Зоокът Горица - близо до Бяла
  • Екопътека Калето - близо до Обзор
  • Резерват Камчия - площ 850 ха - близо до к.к.Камчия

Снимки от плаж Кара дере

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *