плаж Шкорпиловци

плаж Шкорпиловци

Село Шкориловци е прекрасно място за семейна почивка, където може да изкарате незабравими дни край морето със сравнително малко бюджет. То е разположено на 40 км. южно от Варна по посока Бургас.
В курортната част на селцето не липсват условия за туризъм. Там има много хотели, почивни станции, заведения и атракции. Още повече, че неговата близост с Варна и интересни забележителности в района, ви дават възможност за една разнообразна и пълноценна лятна почивка.

Плажът на Шкориловци е голям и чист и е перфектен за семейства с деца. Той е незастроен, няма големи хотели по ивицата и може на спокойствие да се излежавате с часове без някой постоянно да минава покрай вас или да ви прескача.

Дължината на плажната ивица е повече от 8.5 км., което е предпоставка за свободни пространства дори и по време на активния летен сезон. Въпреки големите си размери плажът няма камъни, а пясъкът е ситен и фин. Водата е чиста и много приятна за къпане през горещите месеци, а морското дъно тук е полегато без пропасти и дупки. Плажът е доста примамлив за любителите на сърфа, уиндсърфа и кайта.
Ивицата се поддържа в добро състояние, а за спокойствието на плажуващите се грижат няколко спасители. Заведенията по брега предлагат на посетителите си разнообразно меню на значително ниски цени, което ги прави изключително привлекателни.

Разбира се като във всеки летен курорт и тук може да практикувате водни спортове, ако проявите желание. На ваше разположение са кайт и сърф училище, както и водолазни инструктури.
Шкорпиловци е идеална дестинация за туристите, които търсят усамотение и желаят да са далеч от шума. Освен хотели, в района има отлични условия за къмпингуване в гората. Въпрос на избор е дали искате да разпънете палатка или да спите в каравана.

Селцето има стратегическо местоположение, тъй като се намира не далеч от летните курорти по Южното Черноморие и забележителности като резерват Ропотамо, плаж Силистар и Иракли, нос Емине и т.н. В същото време в непостредственост до него се шири резерватът Камчийски пясъци и резерват Камчия. Морската столица Варна също е примамлива точка за разходки през деня за повечето туристи или пък за нощни забавления.

Вижте коментари за плаж Шкорпиловци

Хотели в близост

къща за гости Д.Богданова
Обзор • Цена на човек: 15 - 27.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Обзор
Обзор • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Рай
Обзор • Цена на човек: 9.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
самостоятелни стаи Вила Пепина
Обзор • Цена на човек: 18 - 25 лв
Включва нощувка, туристическа такса, При нужда се разтяга фотьойл цена 13.00лв
виж още хотели

Коментари за плаж Шкорпиловци


Забележителности в близост

Римски терми (Варна)
област Варна
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.