Плаж Шкорпиловци

Плажът на Шкориловци е голям и чист и е перфектен за семейства с деца. Той е незастроен, няма големи хотели по ивицата и може на спокойствие да се излежавате с часове без някой постоянно да минава покрай вас или да ви прескача.

Село Шкориловци е прекрасно място за семейна почивка, където може да изкарате незабравими дни край морето със сравнително малко бюджет. То е разположено на 40 км. южно от Варна по посока Бургас.
В курортната част на селцето не липсват условия за туризъм. Там има много хотели, почивни станции, заведения и атракции. Още повече, че неговата близост с Варна и интересни забележителности в района, ви дават възможност за една разнообразна и пълноценна лятна почивка.

С общ рейтинг от 8.3, Плаж Шкорпиловци се нарежда на 3 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Шкорпиловци го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.3/10
Удобства
8.3/10
Чистота
6.5/10
Бряг
4.9/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Шкорпиловци

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: умерено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, кайт и уиндсърфинг

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Дължината на плажната ивица е повече от 8.5 км., което е предпоставка за свободни пространства дори и по време на активния летен сезон. Въпреки големите си размери плажът няма камъни, а пясъкът е ситен и фин. Водата е чиста и много приятна за къпане през горещите месеци, а морското дъно тук е полегато без пропасти и дупки. Плажът е доста примамлив за любителите на сърфа, уиндсърфа и кайта.
Ивицата се поддържа в добро състояние, а за спокойствието на плажуващите се грижат няколко спасители. Заведенията по брега предлагат на посетителите си разнообразно меню на значително ниски цени, което ги прави изключително привлекателни.

Разбира се като във всеки летен курорт и тук може да практикувате водни спортове, ако проявите желание. На ваше разположение са кайт и сърф училище, както и водолазни инструктури.
Шкорпиловци е идеална дестинация за туристите, които търсят усамотение и желаят да са далеч от шума. Освен хотели, в района има отлични условия за къмпингуване в гората. Въпрос на избор е дали искате да разпънете палатка или да спите в каравана.

Селцето има стратегическо местоположение, тъй като се намира не далеч от летните курорти по Южното Черноморие и забележителности като резерват Ропотамо, плаж Силистар и Иракли, нос Емине и т.н. В същото време в непостредственост до него се шири резерватът Камчийски пясъци и резерват Камчия. Морската столица Варна също е примамлива точка за разходки през деня за повечето туристи или пък за нощни забавления.

Какво интересно в района на Плаж Шкорпиловци?

  • Резерват Камчия - площ 850 ха - близо до к.к.Камчия
  • Зоокът Горица - близо до Бяла
  • Екопътека Калето - близо до Обзор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *