Банско - ски писти и условия

Банско

Банско е един от най-добрите ски курорти у нас, с отлично изградена курортна база и модерни ски писти. Разположен е в Югозападна България, в област Благоевград.

Градчето е сгушено в полите на Пирин и се извисява на 927 м. надморска височина. Отстои на 145 км. от Пловдив и на 150 км. от София.

Уникалното му местоположение позволява задържането на снежна покривка от средата на декември до средата на май. Благоприятният климат, свежият въздух, реномираните хотели и перфектните условия за практикуване на любимите ски спортове, превръщат Банско в елитен планински курорт. Съчетанието между съвременен ски курорт и древно българско градче, където старите възрожденски традиции и обичаи все още се тачат, го отличават от останалите ски комплекси у нас.

Алпийският релеф, който е характерен за Пирин е определящ за развитието на Банско като отличен ски курорт и привлича като магнит любителите на екстремните спортове. Пистите се намират между 2000 и 2600 м. надморска височина и са с различни ниво на трудност. Общата дължина на всички ски трасета е 78 км., а над 80% от тях са снабдени със специални машини за изкуствен сняг. Пистите са разположени по северните склонове на планината, на близо 10 км. от Банско, а до там се стига лесно и бързо с новия лифт „Гондола“, който тръгва от самото градче.

Снежната покривка по ските пистите се поддържа от близо 45 оръдия за сняг, а трасетата се обработват с най-новите и модерни машини. Пистите са пригодени за начинаещи и напреднали скиори и осигуряват максимално удоволствие при каране.

В Банско е изграден и голям сноуборд парк, който е уникален по рода си на Балканския полуостров и предоставя невероятни възможности за забавления и повдигане на адреналина на почитателите на сноуборда.

Карането на ски по пистите на Банско е уникално изживяване и любителите на зимните спортове ще оценят перфектното им качество. За превозването на туристите до различните ски писти се грижат общо 6 влека, 7 седалкови лифта и 1 кабинков лифт.

карта на Банско

Вижте коментари за Банско

Хотели в близост

къща за гости Бизева къща
Банско • Цена на човек: 23.3 - 60 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, безплатен интернет
къща за гости Гърбеви
Добринище • Цена на човек: 20 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
стаи за гости Меги
Добринище • Цена на човек: 15 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Парапунови
Добринище • Цена на човек: 12.5 - 17.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Банско


Забележителности в близост

връх Вихрен
област Благоевград
Национален парк Пирин
област Благоевград
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.