Плаж Къмпинг Добруджа

Шабленски плаж

С общ рейтинг от 7.6, Плаж Къмпинг Добруджа се нарежда на 16 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Къмпинг Добруджа го правят подходящ за възрастни, лагеруване, спокоен отдих, къмпинг, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.6/10
Удобства
4.4/10
Чистота
6.5/10
Бряг
4.9/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Къмпинг Добруджа

Разположение: естествена среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, кайт и уиндсърфинг

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Къмпинг Добруджа предлага отлични възможности за плаж, риболов в Шабленското езеро и разходки край природата. Плажът е в непосредствена близост до защитената местност Шабленско езеро и се намира на около 3 км. източно от град Варна. Къмпинг Добруджа и районът около него е известен с находището си на лечебна морска кал, която се използва при сърдечно-съдови, неврологични, гинекологични и кожни проблеми и оказва позитивно влияние на опорно-двигателния апарат. Плажът е сравнително голям и ненаселен.

Преоткрийте красотата и спокойствието на едно малко селце на българския черноморски бряг, което може да ви предложи чудесни условия за туризъм и е идеалната дестинация за семейна почивка. Става въпрос за Крапец – малък рай, разположен северно от Шабла и на 90 км. от Варна.

Плажовете на Крапец са чисти и красиви и далеч не толкова претъпкани, както тези в Албена, Варна или Слънчев бряг. Районът около Крапец е защитена територия, заради уникалните видове птици, които гнездят там. Поради тази причина няма засилено строителство, а плажовете са се запазили пусти и очарователни.

Красиви и спокойни дни и вечери ви очакват в Крапец, който ще ви плени с невероятните си пясъчни дюни, удивителни природни дадености и бистро море, което е великолепно за плуване и гмуркане.
Една от най-прочутите забележителности в Северна България – Дуранкулашкото езеро, се намира на няколко км. от Крапец. Това е страхотно място за всички любители на риболова, което се радва на изобилие на шаран, сом, каракуда и т.н. Друга атрактивна забележителност е храмът на Кибела, славещ се със своята хилядолетна история и като един от най-старите некрополи в света. Не далеч се намират и нос Калиакра и плаж Болата – две кътчета, които задължително трябва да включите във вашата лятна почивка, ако решите да се отправите към този край на България.

В Крапец има чудесни условия за къмпингуване. Често срещана гледка тук са български туристи, които разпъват палатки и остават няколко дни, далеч от шума и претъпканите плажове. В селцето на ваше разположение са няколко семейни хотели, където на символични цени може да изкарате пълноценна лятна почивка. Макар че Крапец не предлага атракции за посетителите, районът в който се простира има достатъчно възможности да се забавлявате и трупате хубави спомени.

Какво интересно в района на Плаж Къмпинг Добруджа?

  • Шабленско езеро - близо до Каварна
  • Езеро Шабленска тузла - близо до Каварна
  • Езерецко езеро - близо до Каварна
  • Дуранкулашко езеро (Блатнишко езеро) - близо до Каварна
  • Орлово блато (Карталийско блато) - близо до Каварна
  • Яйлата - археологически резерват (Каварна) - близо до Каварна
  • Езеро Наневска тузла (Тауклиман) - близо до Каварна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *