Плаж хижа Черноморец-Юг (Ракитника)

Плаж Син флаг СИН ФЛАГ за екологичност за 2023 год.

Ако сте любител на дивите плажове, вероятно сте чували за плажа в защитена местност Ракитника, още познат като плажа на хижа Черноморец-Юг. Това е едно страхотно кътче от Свереното Черноморие, което се намира само на около 15 км южно от град Варна, между плаж Фичоза на север и плаж Паша дере на юг.

плаж Ракитника

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Няма да повярвате колко зашеметяващ е плажът на хижа Черноморец-Юг. Тук ще откриете една невероятно красива плажна ивица със ситен златист пясък, която се простира на близо 2 км дължина. Плажът е сравнително тесен, но изключително живописен, обграден от буйна гора, която допринася за цялата магическа атмосфера. Водата пък е с хипнотизиращ нюанс на синьото и най-хубавото е, че е супер чиста и със сигурност ще Ви се прииска да се гмурнете в нея веднага щом пристигнете.

Не случайно, плаж Ракитника е любимо място за лятна отмора на варненци, които са привлечени тук от красивата природа и удобния достъп. Наблизо има тези готини бунгала и почивни станции, повечето от които датират от социалистическата епоха, както и някои държавни институции. Докато природата е все още доста непокътната, може да забележите някои стари руини от строежите преди 1990 г., добавяйки малко мистерия към сцената.

До преди няколко години, плажът беше изцяло див, но част от него вече се стопанисва от концесионер и в тази част от ивицата ще откриете всички задължителни удобства за комфортно и безопасно плажуване. Гарант за положените усилия в стопанисването на плажа е признанието Син флаг, с което е отличен плажа на хижа Черноморец-Юг. Но не се безпокойте, дългата ивица осигурява достатъчно просторно място за тези, които жадуват за уединение и дълбока връзка с природата.

За да стигнете до това скрито бижу, трябва да поемете по път, който се вие ​​през гъста гора и ви отвежда точно до паркинга на хижа Черноморец- Юг, където свободно може да паркирате своя автомобил. Оттам ще откриете стръмна улица, която е затворена за автомобили, но не се притеснявайте, това е пътят към плажа. Само кратка разходка по тази улица и ще бъдете в рая.

Така че, ако желаете спокойно и уединено изживяване на плажа, плажът „Черноморец“ зове вашето име. Пригответе се да се потопите в красотата на природата и да се насладите на качествено време насаме с морето и пясъка!

Струва си да се спомене, че хижа „Черноморец-Юг е част от маршрутите на Българския туристически съюз.! Можете да започнете вашето приключение от хижа „Черноморец“ и да се разходите по някои пътеки, за да разгледате защитените местности Ракитника и Лимана, както и Паша дере и нос Галата. Природата тук е сравнително непокътната, което е толкова освежаващо да се види.

О, и още нещо – има няколко очарователни рибарски вили, разпръснати из района, добавяйки нотка местен чар към цялото изживяване. Така че, ако сте за спокойно и пълно с природа бягство, плажа на хижа Черноморец-Юг е точното място!

Какво интересно в района на Плаж хижа Черноморец-Юг (Ракитника)?

  • Музей за история на Варна
  • Музей за нова история (Варна)
  • Музей на медицината (Варна)
  • Военноморски музей
  • Римски терми - Варна - близо до Варна
  • Варненски аквариум
  • Аквариум - Варна - близо до Варна
  • Етнографски музей (Варна)
  • Музей на Възраждането (Варна)
  • Планетариум "Николай Коперник" - близо до Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *